SZÉKELYUDVARHELY – Könyvbemutató az EMIA szervezésében

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány szeretettel hívja az érdeklődőket 2019. március 1-én, pénteken, egy 17.00 órától tartandó író-olvasó találkozóra a Városi Könyvtárba. Bemutatják Czilli Aranka Nyitott ablak című verseskötetét. A szerzővel Szakács István Péter író beszélget, aki egyben az irodalmi est házigazdája is.

varosi_konyvtar
A Városi Könyvtár épülete, Székelyudvarhelyen, a Kőkereszt téren (Szabó Károly felvétele)

„Első verseskönyve is elárulja, hogy noha többnyire szabadverseket ír, jó formakészséggel rendelkezik, dalszerű költemények, gyermekhangra írt versek, és rövid, aforizma-jellegű írások is születnek keze alatt. Jellemzője az őszinte hang, a leírt események, gondolatok, érzések plasztikus, a humort, öniróniát sem nélkülöző megjelenítése. Egy, az élet mindennapjaiban is jövőt, távlatot igénylő személyiség tükre ez a kötet. A fiatal, gondolkodó ember és édesanya élményei adják a versek gazdag nyersanyagát, és teremtenek bensőséges hangulatot. Élete, családja, munkája hétköznapi történeteivel, eseményeivel és sokszor keserves tapasztalataival, következtetéseivel van jelen ezekben az életteli versekben. A mai erdélyi magyarság »keskeny útján« járó, intellektuálisan és érzelmileg igényes ember, érzékeny asszony személyisége hitelesen szólal meg a kötet egymással is összhangot teremtő, egymásnak válaszoló verseiben.” (Mezey Katalin)

czilli_aranka

CZILLI ARANKA (1982, Kovászna): elemi és középiskoláit szülővárosában végezte, egyetemi oklevelet Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem néprajz–magyar szakán szerzett 2007-ben. Első írásai Lukács Aranka néven jelentek meg romániai magyar napilapok kulturális mellékletében és irodalmi folyóiratokban (Romániai Magyar Szó, Helikon, Krónika, Korunk). A magyarországi irodalmi folyóiratok közül a Magyar Napló, az Agria és a Lyukasóra közölte verseit, az elmúlt években rendszeresen publikált a csíkszeredai Székelyföld kulturális folyóiratban. Családjával Kovásznán él, három gyermek édesanyja.

Külön meg nem jelent fotók: Kmkt.ro

Az EMIA közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.