RONGY, RONGYRÁZÁS, KIÁRUSÍTÁS

Pár napja kisebbfajta felfordulást okozott az egyik áruházlánc helyi fiókja: elkezdte kiárusítani fél áron téli kollekcióit. Olyan kisebb, többnyire női darabok voltak – ahogyan én láttam –, amelyeket hűvösebb időben lehet és szokás felvenni, dzsekik, pulóverek, amelyek talán arra jók, hogy hétköznap viseljük, esetleg hétvégi partin is meg lehet bennük jelenni, de reprezentálásra már nem valók.

Tulajdonképpen olyan ruhafélék, amelyekből, ha sok van is, olyan, mintha csak egy lenne. Lehet a legkülönbözőbb színkombinációkat összeállítani belőlük, lehet a formákat variálni, akkor is közönségesek. De elmondhatják, hogy bagóért szerezték!… Tovább

columbo

Columbo jut eszembe ilyenkor, a hadnagy felesége és anyósa, akik ugyan soha nem jelentek meg a filmekben, de azt tudtuk róluk, hogy nem nagyon vásároltak rendkívüli dolgokat a férfinak, nem pocsékolták a drága pénzt csak úgy, hiszen fogyasztói kultúrában élvén láttak shopping centert elégszer. Kipróbált és tartós ruhadarabjaik lehettek, s hagyták a nyomozót is abban a ballonkabátban megvénülni, mert nem voltak konzum-idióták.

hargita_nepe

Fotók: Mozi24.hu

Simó Márton

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.