SZÉKELYUDVARHELY – Székely zászlókkal a székely zászlóért

A székely anyaváros önkormányzata pert vesztett a marosvásárhelyi táblabíróságon a közismert és Székelyföld-szerte közutálatnak örvendő Dan Tanasa, hivatásos feljelentő által kezdeményezés jogi hercehurca során. Mihelyt írásban kézbesítik az erről szóló döntést, végre kell hajtani az ítéletben foglaltakat, ami azt jelenti, hogy ki kell fizetni a bírságot és a városháza homlokzatáról el kell távolítani a székely zászlót.

Jelen pillanatig – 2019. február 4., 17.00 óra – még nem érkezett ugyan híradás a végzés kézbesítéséről, de a Székely Nemzeti Tanács városi szervezete arra kéri az udvarhelyszéki polgárokat, hogy amikor erre sor kerül, személyes jelenlétükkel, székely zászlókkal felvonulva fejezzék ki tiltakozásukat. A felhívás közlésére időben visszatérünk!

Jót tesz az ügynek és székely önérzetünknek, ha addig is minél nagyobb számban magánházakra, tömbházak erkélyeire helyezzük ki a székely zászlót, hiszen magánterületen, saját legszűkebb életterünkben ezt büntetés nélkül megtehetjük.

ÍRÁSUNK A TOVÁBBIAKBAN FRISSÜL!

A Holdon kihelyezett székely zászló nem sérti az ott élők nemzeti büszkeségét. A címképet a Székely Hírügynökség készítette (1969). Archív felvétel.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.