EMKA – Angyalok a Budai Fonóban

Amit ígértünk, azt betartottuk. Amit betartottunk, most megmutatjuk – írják az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) aktivistái. Minden csomagot, minden karácsonyi ajándékot és jókívánságot elvittünk azokhoz akiknek szántuk még karácsony előtt. Több mint 60 település, több mint 700 idős, magányos emberéhez, nélkülöző gyerekéhez, családjához jutottunk el. Minden önkéntes a csomagot személyesen kézből kézbe adta át, boldog karácsonyt kívánva. A fotók önmagukért beszélnek.

Idén is volt, aki a sokszor járhatatlan utakon elakadt, de mivel az angyalokat szárnyak segítik, ezért folytatták útjukat. Így a legeldugottabb tanyára és kunyhóhoz is eljutottak. Volt, aki talicskával, volt, aki szánkóval, volt, aki terepjárót szerzett a helyszínen, és fáradságot nem ismerve eljutottak azokhoz, akikhez készültek. Az ölelések, a könnyes szemek, meleg kézfogások voltak az igazi jutalmuk.

Több mint két tucat önkéntes nagyszerű angyallal az idén is körbejártuk a Mezőséget, a Felső-Nyárádmentét, a hargitai tanyavilágot. Csupa olyan helyet, amelynek valószínűleg a nevét is kevesen ismerik: Uzdiszentpéter, Újős, Üknyéd, Komlód, Oroszfája, Esztény, Alsótök, Felsőtök, Tisztás, Mezőköbölkút, Forrásköze, Tálasbérce, Nagyölyves, Pagocsa, Aranylábútuson, Sólyomkő, Magyarszarvaskend, és még sok más településre jutottunk el.

Őszintén ajánljuk mindenkinek, hogy egyszer próbálja ki! De most nézze meg a beszámolókat első kézből a Budai Fonóban, 2019.01.30-án 19.00 órától, Budapest, Sztregova u. 3.

EMKAlogo

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.