TALÁLKOZÁSOK – Kányádi Sándor és utókora

Mert ez már az! Nem sokkal a költő halála után Budapest I. kerülete, Budavár Önkormányzata fotók, dokumentumok és személyes tárgyak segítségével állított össze Kányádi Sándor életútjáról egy kiállítást. Kányádi Sándor az I. kerület díszpolgára volt, élete utolsó éveiben hosszú időszakokat töltött budai lakásában. A városvezetés fontos kötelességnek tartotta az emlékezést, az emlékeztetést, hiszen a költőben a huszadik század összmagyar irodalmának egyik legnagyobb alakját tisztelhettük. És tisztelhetjük a továbbiakban is.

dsc01566
A költő húga, Rózsika néni, amint megérkezik a kiállításra

Székelyudvarhely, a székely anyaváros ugyancsak díszpolgárrá választotta a költőt. Úgyhogy természetes volt, hogy az itt működő Haáz Rezső Múzeum – mint a szülőfaluhoz legközelebb működő közgyűjtemény és az emlékállítással, emlékhagyással, emlékőrzéssel is foglalkozó intézmény – átvegye és kibővítse ezt az anyagot, és továbbgondolva mutassa be az udvarhelyszéki érdeklődőknek, illetve az idelátogatóknak. A székelyudvarhelyi kiállítást multimédiás eszközökkel próbálták befogadhatóbbá tenni elsősorban a fiatalok számára.

DSC01536.JPG

DSC01535.JPG

DSC01563.JPG

A TALÁLKOZÁSOK – Kányádi Sándor emlékkiállítást vasárnap, 2019. január 20-án, 18.00 órakor nyitotta meg dr. Miklós Zoltán múzeumigazgató és Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.

DSC01579.JPG

A számos érdeklődő által megtisztelt nyitóünnepségen jelen volt és beszédet mondott dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere, valamint dr. Farkas Balázs első konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében.

A kiállításról további részleteket ITT olvashat!

A fotókat a szerző készítette

Haáz Rezső Múzeum
535600 Székelyudvarhely
Tel./Fax: 0040 266 218375
Bethlenfalvi út, 2-6, Pf. 22
E.mail: info@hrmuzeum.ro

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.