VÁNDORBÖLCSŐKKEL A JÖVŐ FELÉ

Az adventi időszakban összesen 26 vándorbölcső talált kis lakóra. Karácsony után még a Szent Család ünnepén volt egy bölcsőátadás Csíkbánkfalva-Csíkszentgyörgy középkori templomában. Ez a fiatal pár “a dolog rendes idejében”, húszas életéveikbe lépve házasodott össze, és tudatosan vállalták az első gyermeküket. Náluk nem a karrierépítés a legfontosabb, hanem a családalapítás. A bölcsőátadást követően elmondták, hogy legkevesebb három gyermeket szeretnének.

Ez volt az első olyan fiatal pár, akiknek a szüleit mindkét részről ismeretem. Áron édesapja őrzi nyaranta a kecskéinket és juhainkat. Kiváló pásztorember és nagyon finom sajtot meg ordát készít. Három fiúgyermeket nevelt fel, mindegyik itthon maradt a szülőfaluban és gazdálkodással foglalkozik, amiből sok munka révén ugyan, de tisztességesen megélhetnek.

csiksztgy3_kicsi

Orsolya szülei Csíkszentmártonban élnek, az édesapa 14 éves kora óta saját magát eltartó ezermester. Ő sem ment külföldre, hanem lakásfelújításokból, és új házak építéséből itthon tisztességesen megél. Nálunk, Csinódban is ő segített, amikor bővítettük a házunkat, merem állítani, hogy ő a környéken a legmegbízhatóbb kétkezi szakember.
Ez a fiatal pár normális időben, húszas életéveikbe lépve házasodott össze és tudatosan vállalták első gyermeküket. Náluk nem a karrierépítés a legfontosabb, hanem a családalapítás. Vagy mondjuk másképp: számukra a család és a gyermeknevelés az igazi életpálya.

Isten áldása legyen rajtuk és a napokban megszületendő fiúgyermekükön!

Köszönet az ausztráliai magyar bölcsőadományozóknak, akiknek a legtöbb adventi bölcső átadása köszönhető: Szabó Ildikó és Zoltán hetedik bölcsője került átadásra a felajánlott kilencből. Köszönet nekik is, valamint a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek a program intézményesítéséért.

LOGO Gyarapodo Magyarsag

“Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás!”

nski_logo

A szerző felvételei

Sepsiszéki Nagy Balázs/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.