ÉLŐ SZÉKELYFÖLD-DÍJ 2018

Amint azt korábban jeleztük, idén is adtunk át díjakat, amelyekkel igyekeztünk felhívni a figyelmet, próbáltuk értékelni udvarhelyszéki polgártársaink tevékenységét. Ez alkalommal Balázs Ferenc fotográfusra, közösségszervezőre és Lőrincz Árpád gazdálkodóra esett a választásunk. A díj emléklapból, egy-egy műalkotásból, szerény pénzjutalomból és kiadványokból tevődött össze. Saját könyvekkel, folyóiratokkal és egy-egy – a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont által felajánlott – reprezentatív albummal is megajándékozhattuk a két díjazottat.

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében szervezett gála a megszokott keretek között zajlott. Portréfilmeket készítettünk a két személyiségről, amelyeket levetítettünk, Daczó Katalin Balázs Ferenc, Nagyálmos Ildikó pedig Lőrincz Árpád eddigi életútját mutatta be rövid laudációban.

20170511_124522-678x381
Páll Ágoston

Megemlékeztünk az idén januárban elhunyt Páll Ágoston UNESCO-díjas fazekasmesterről, aki a korábbi időszakban míves kerámiákkal és személyes jelenléttel, nagy figyelemmel és szeretettel segítette munkánkat.

Nyugodjék békében, adassék meg számára, hogy az örök világból szemlélhesse továbbra is munkánkat!

Nemez_2.jpg

balazs ferenc.jpg

Hálával tartozunk Sebestyén Péter plébánosnak, aki erkölcsi támogatása mellett személyes hozzájárulással is részt vett a díjazás folyamatában, meglepetésként pedig saját könyveiből adományozott, illetve egy-egy díjnyertes borral is meglepte a két díjazottat.

48356096_2239633956070386_6658845002828873728_n

Nemez_1.jpg

lorincz arpad.jpg

Külön köszönjük Egyed Edit Sepsiszentgyörgyön élő nemezkészítő művész hozzájárulását, aki illő esztétikai kivitelű, sajátos formakinccsel megálmodott és kivitelezett alkotásait ajánlotta fel.

Tekintse meg az MTVA tudósítását:

Amennyiben nem indul a videó, próbálkozzon itt:

https://www.facebook.com/szabo.attila.5648?eid=ARCNZFKvs8FF1OECMfLToppyju-2dpvIePto32WcjGmorAlD65tpv0W7Z66ziTmdzlK1D7BTVfYekxJt

ÍRÁSUNK A TOVÁBBIAKBAN FRISSÜL!

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.