Folytatódik a Vándorbölcső Program – CSÍKSZEREDA

A márciusban indított, és jelenleg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet égisze alatt működő Székelyföldi Vándorbölcső Program eddigi legszebb ünnepére került sor vasárnap Csíkszeredában, a Szent Ágoston templomban. Advent második vasárnapján az oltár elé 11 bölcsőt helyeztünk el és mindegyik gazdára is talált. A középen elhelyezett bölcső a gyáli Ágymester Manufaktúra tulajdonosának, Czotter Andrásnak az ajándéka, aki 2012-ben a nemzetnek felajánlott bölcsőivel Magyarországon elindította a vándorbölcső mozgalmat.

Ezt a bölcsőt a hetedik gyerekét váró, Csíkszentléleken élő Esztány család fogja elsőként 6 hónapon át használni. A többi bölcsőből maradt Csíkszeredában, de került Zsögödbe, Csíkcsicsóba, Csíkpálfalvára, Csíkszentkirályba, Csíkszenmártonba és Csíkdánfalvára is. A bölcsők többségében a harmadik gyereküket váró családokhoz jutottak.

bolcso2

Az adományozók között voltak magánszemélyek és magyar közösségépítő szervezetek. Öt bölcső névadói ausztráliai magyar adományozók voltak.

Úgy látom, hogy a következő 100 esztendő a magyarság felemelkedéséről fog szólni, mert amelyik nemzet bölcsőkbe fektet, az a jövőjébe fektet!

Köszönet minden adományozónak, az önkénteseknek, akik a szállításba és a bölcsők összeszerelésébe besegítettek. Köszönet Emil atyának a rendezvény befogadásáért és titkárnőjének a bölcsőigénylések nyilvántartásáért.

Egy idős hölgy egy megkímélt pólyával járult hozzá a programhoz, ami rögtön gazdára is talált. Az Anyanapló szerkesztőjének, Bogyó Ritának a jóvoltából valamennyi bölcsőben anyanaplót is el tudtunk helyezni.

Ugyanezen a napon a program keretében Sepsiszentgyörgyön és Nyárádszeredában is voltak vándorbölcső átadások.

LOGO Gyarapodo Magyarsag

Sepsiszéki Nagy Balázs/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.