BENCÉD – Felnőtt műkedvelők találkozója

Az elmúlt években az udvarhelyszéki településeken körbejárt ez a találkozó. A kilencvenes években a Homoród menti falvak találkozójaként indított rendezvény, hosszabb megszakítás után, 2008-ban Homoródkarácsonyfalvára vonzotta a felnőtt színjátszókat. Farkaslaka 2009-ben, Lövéte 2010-ben, Rugonfalva 2011-ben volt házigazda, majd 2012-ben Kisgalambfalva, 2013-ban ismét Farkaslaka következett, 2014-ben Kobátfalva, 2015-ben Gagy, 2016-ban Agyagfalva, 2017-ben Siklód adott otthont a találkozónak. Most a Siménfalva községben levő Bencéd fogadta be az ekhós szekeret.

A bencédi művelődési házban Agyagfalva, Borszék, Csíkcsicsó, Csíkvacsárcsi, Kisgalambfalva, Kobátfalva, Oroszhegy, Rugonfalva, Siklód, Siménfalva, Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Szentegyháza műkedvelő színjátszó csoportjai lépnek fel. A találkozót a Székelyudvarhelyi Nyugdíjas Önsegélyző Pénztár hagyományőrző csoportjának tánca zárja.

ekhos_szeker_nyomaban_b

A programról

Az ekhós szekér nyomában elnevezésű amatőr színjátszó találkozót, amelynek időpontja november 24., szombaton, 10.00 és 20.00 óra között tartják. Helyszíne a bencédi művelődési otthon.

A 20-ik alkalommal megrendezett találkozón 14 színjátszó csoport lép fel. Találkozójuk azért is fontos, mert komoly tapasztalatcserét jelent a színjátszók számára, új ötletekkel gazdagodnak, és együttműködések jönnek létre.

A Communitas Alapítvány – Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatásával megjelent a műkedvelő színjátszó társulatok korábbi előadásainak pillanatfelvételeit tartalmazó asztali naptár, amelyet a találkozón részt vevő csoportok tagjai vehetnek majd át. A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával jön létre.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak Bencédbe, a műkedvelő színjátszó társulatok találkozójára!

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.