KOVÁCS LEVENTE a FelsőGében – SZÉKELYUDVARHELY

A Marosvásárhelyen élő egykori színházi rendező, egyetemi tanár és újságíró újabb kötetét mutatják be abban a városban, ahol rendezőként, színházi szakemberként oly sokat tett le az asztalra. Kovács Leventének több mint negyven évvel ezelőtt nagy szerepe volt a Székelyudvarhelyi Népszínház létrejöttében és későbbi működtetésében.

Az utóbbi években több kötete is megjelent, nyugdíjas éveiben két regényt jelentetett meg, az És jött az aranykor című 2016-ban, A megoldás pedig 2017-ben jelent meg – előbbi Marosvásárhely mindennapjairól szól az ötvenes-hatvanas években, egyfajta helytörténeti korrajz is, utóbbi pedig fikció, de cselekményszála, történeteik valós ihletésű és napjainkban játszódik.

Kovács Levente 2018-ban először jelentkezett fantasyvel: A Nimfa mosolya című regénye idén látott napvilágot. Cselekménye az 1986. évi csernobili atomerőmű-katasztrófától indul, s mint szerzője vallja, a regény főszereplői egy fiatal házaspár, ahol a férj néprajzkutató a feleség tisztviselő, akik manipuláció célpontjai lesznek, mert kiderül, hogy vannak olyan paranormális képességeik, amelyek gondolatátvitellel a nem érzékelhető világgal kapcsolatot tudnak teremteni és ezt akarják kihasználni az illetékes érdekelt hatalmak. A regényt a szerző egyrészt saját életében megtörtént paranormális jelenségek is ihlették, másrészt a kommunizmus utolsó éveiben, illetve a rendszerváltás utáni történetek is.

Animfamosolya

A székelyudvarhelyi bemutatón Kovács Leventével egykori tanítványa, a Vitéz lelkek színjátszócsoport vezetője, Szász-Mihálykó Mária beszélget, helyszínen megvásárolható a könyv, amit a szerző dedikál.

Kovács Levente könyvbemutatóját november 22-én, csütörtökön 17 órakor tartják a székelyudvarhelyi FelsőGében (Szentimre utca 18. szám).

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.