Kötet KEMÉNY JÁNOS életéről és munkásságáról

A szerzők, Váradi Péter Pál és Löwey Lilla, a mecénás báró Kemény János emlékének adóznak új kiadványukkal, miközben bemutatják a marosvécsi Kemény-várkastélyt, valamint az Erdélyi Helikon történetét. Nagy adósság törlesztésének tesznek eleget, mivel Kemény Jánosról írott és nevével fémjelzett könyv a rendszerváltozás óta Magyarországon nem látott napvilágot.

Kemeny_szorolap-1.jpg

A könyvbemutatókra a következő helyszíneken kerül sor: Szászrégen, Dió-ház, november 14-én, 17.00 órától; Szováta, Református parókia, november 15-én, 17.00 órától; Csíkszereda, Kájoni János Megyei Könyvtár, november 16-án, 17.00 órától, Sepsiszentgyörgy, november 18-án, Református Vártemplom, 10.00 órától és az Erdélyi Művészeti Központban 16.00 órától (földszint).

Kemény János életét, érdemeit és irodalmi értékeit feltétlenül meg kell ismernie az irodalomkedvelő közönségnek. Ez az ismeretterjesztő fotóalbum a színház- és irodalompártoló életét és munkásságát mutatja be, kiemelve az erdélyi tájakhoz, emberekhez, Erdély irodalmához és történelméhez fűződő kapcsolatait, érzelmeit. A fotóalbum beilleszkedik a kiadó kiemelkedő erdélyi egyéniségeket bemutató könyvek sorába. Bár Kemény János Pittsburgban született, mégis mindennél erősebb volt benne az Erdélyhez, a tájhoz, az itteni sorshoz fűződő viszonya, amely érzelmekről levelei, naplói, szépirodalmi alkotásai és kultúrateremtő tettei tanúskodnak.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.