SZÉKELYUDVARHELY – A Kárpát-medence feketén-fehéren

A Haáz Rezső Múzeum főépületében (a Haberstupf-villában) tartják 2018. november 12-én, hétfőn 18.00 órakor Kaiser Ottó fotókiállításának megnyitóját, valamint A Kárpát-medence 1000 csodája című kötetének bemutatóját.

A vendégeket köszönti Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere. Ünnepi beszédet mond Varga Antal, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere. A kiállítást megnyitja: Lőrincz Ildikó művészettörténész. A kötetet Bánhidy Vajk történész ismerteti.

Közreműködik a CICKOM ÉNEKEGYÜTTES (Kincses Gyöngy Erzsébet, Kincses Ilka Mária és Györgyi Hajnal Csillag), a 2016-os Fölszállott a páva döntősei.


Kaiser_Otto
Kaiser Ottó (1953) Pápán, a nyugat-magyarországi kisvárosban született. A helyi gimnáziumban érettségizett, utána két évig műtermi portréfényképezést tanult. Szakmai kitérők után, végül az emberábrázolás vált számára a legfontosabbá. Pályáját fotóillusztrátorként kezdte, hosszabb ideig dolgozott műtermi fotósként is. Kisvárosi fényképészek műtermeiben tanulta a fényképezést, majd számos Magyarországon megjelenő hetilapnak és magazinnak volt a munkatársa. Város-, táj- és portréfotókat készített, valamint a határon túli magyar kulturális élet eseményeivel és résztvevőivel foglalkozott. A fotográfus lassan a harmincadik kötetét jegyzi. Megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést

A kiállítás 14 év, 9 ország (Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia), többezer kárpát-medencei helyszínen készült felvétel szerzői válogatása.

A 45 db fekete-fehér képből álló összeállítás alapját hat terjedelmes kötet (Határtalan Irodalom I-III., Magyarország 1000 csodája, Magyar népművészet 1000 csodája, Kárpát-medence 1000 csodája) fotóanyaga képezi, de nem fedi le teljesen egyik kötet tartalmát sem. Fotográfiai igényeknek szeretne megfelelni, s egy kamara-kiállítás keretében próbál élményt nyújtani a látogatóknak.


Haáz Rezső Múzeum
535600 Székelyudvarhely
Tel./Fax: 0040 266 218375
Bethlenfalvi út, 2-6, Pf. 22
info@hrmuzeum.ro
www.hrmuzeum.ro

udvarhely_cimer


A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.