ABÁSFALVA – Egy falu (nagy) napjai

Az elmúlt hétvégén kétnapos rendezvénysorozattal várták a helyieket és az elszármazottakat. Szombaton kézműves-foglalkozásokat szerveztek, közösen bográcsoztak, dokumentumfilmeket mutattak be, majd a testvértelepülés, Uszód képviselőivel együtt a népviseletbe öltözött vendégek és a helyiek gyermek- és csősztáncot mutattak be, ezt követően pedig szüreti bált tartottak a kultúrotthonban. Vasárnap a lélek és a szellem ünnepe következett… Tovább

42895176_279007199383658_7956462482464178176_n
Istentiszteleten, vasárnap – Farkas Antal felvételei

DSC00472.JPG

Őszi hálaadó istentisztelet volt, amelyen a múlt héten hivatalosan kibúcsúzott, ám még tovább szolgáló Barabás Áron tiszteletes hirdetett igét…

DSC00477
Jól mondta a tiszteletes úr, ma is lennénk annyian, mint negyven éve, csak haza kell jönni…

Az Élő Székelyföld Egyesület ebből az alkalomból jelentette meg az abásfalvi falufüzetet, amely a sorozat által bejáratott módon mutatja be a falu múltját és jelenét.

DSC00476
Találkozás

Külön öröm, hogy Homoródszentmárton Község Önkormányzata és a Communitas Alapítvány mellett, a helyi közbirtokosság és magánszemélyek is támogatták a kiadvány megjelentetését. Mindez azt jelzi, hogy sokan szívügyüknek tartják az értékőrzést és -közvetítést.

A magunk szerény módján – bár kötelességeink másfelé is elvezényeltek közben ezekben a napokban – igyekeztünk követni és dokumentálni az eseményeket.

A címkép az abásfalvi falufüzet borítóját ábrázolja, amely helyi motívumok és Gyöngyössy János grafikáinak felhasználásával készült. A kiadványt 500 példányban nyomták, szabad eladásban kapható az Abásfalváért Kulturális Egyesület képviselőinél.

További felvételeink is az Abásfalvi Falunapok alkalmával készültek, amelyeket magánemberek és civilek bocsátottak rendelkezésünkre.

ÍRÁSUNK A TOVÁBBIAKBAN FRISSÜL!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.