Falunapokra várja ABÁSFALVA gyermekeit és vendégeit

Az Abásfalváért Kulturális Egyesület kétnapos rendezvénysorozatot szervez a helyiek és az elszármazottak lokálpatriotizmusa erősítése céljából. A hét végén két napra – szombatra és vasárnapra – várják a faluba az érdeklődőket. Testi-lelki megerősödést, felüdülést ígérnek a program ötletgazdái. Tamási Áron szavait értelmezve vallják, hiszik, vállalják, hogy a szeretet és kötelesség előbb-utóbb hazarendeli az embert.

abasfalvi meghívo.jpg

A Falunapok műsora

Szeptember 29., szombat – kézműves foglakozás gyerekeknek és felnőtteknek, interaktív tánc, néprajzi dokumentumfilm-vetítések, főzőverseny és kiértékelő – közös ebéd, közös felvonulás népviseletben, néptánc előadások, hajnalig tartó szüreti bál – a zenét Szabó István és zenekara biztosítja;

Szeptember 30., vasárnap – hálaadás ünnepe és úrvacsora az unitárius templomban, fotókiállítás-megnyitó, a falufüzet bemutatója, ünnepi ebéd, gyümölcsfa-ültetés, kerekasztal-beszélgetés.

Részvételi szándékukat, kérjük jelezzék mielőbb a facebookon („Abásfalva, a világ közepe”), a laszlo.edit24@gmail.com e-mail címen, vagy a (+4)0749-510541-es telefonszámon.

marton5

Akinek népviselete van, vigye el, öltse magára a felvonulás alkalmával!

marton1.jpg

E faluébresztő program Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatala, az Ilona-völgye Közbirtokosság (Abásfalva), Uszód Község Önkormányzata (Magyarország, Bács-Kiskun megye), az RMDSZ és a Communitas Alapítvány, az Abásfalvi Unitárius Egyházközség és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont együttműködő támogatásával és anyagi hozzájárulásával valósul meg.

A szövegközi rajzokat Gyöngyössy János grafikus készítette.

Címkép: Tamás András

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.