Helyszínváltoztatással zajlik a SICULUS fesztivál

A 2018. szeptember 6-8. között Székelyudvarhelyen zajló 6. SICULUS fesztivál programszervezői és a III. Hargita megyei Gyógyszerész Napok szervezőinek egyeztetését követően, a mai napon, 2018. szeptember 7-én műsorváltoztatás történt, miszerint a szeptember 8-án este 22.00 órára a ZújGé nagytermébe tervezett Gálaműsor fő meghívottjának koncertjét, az 50 éves Metropol Group fellépését kinti helyszínre, a Városi Minifoci pályára 22.30 órára helyezték át.

A Metropol Együttes 1968-ban alakult Nagyváradon, és az erdélyi, valamint a romániai rockzene egyik meghatározó rockzenekara lett, az egykori SICULUS fesztiválok kitüntetettje volt. 1978 és 1986 között négy zenei albummal, kislemezzel és négy MC-vel is megörvendeztették a Metropol tagjai a rajongóikat.

d3ec7ff8-4ebb-4cb7-b154-b5e45cfd046d
A Metropol Group 2015-ben – Fotó: Mixonline.hu

A zenekart Vajda Tibor (ének), Elekes Csaba (gitár, ének), Virányi Attila (basszusgitár, ének), Sergiu Cornea (billentyűk) és Tomori Pál (dobok) alapította. Utóbbit Ráduly Béla váltja röviddel a zenekar megalakulása után. 1976-ban Elekes tanulmányai miatt elhagyja a csapatot, helyére pedig Orbán András (gitár, ének) és Trifán László (gitár, ének) lép. 1979-ben Trifán László helyére Marius „Bubu” Luca (gitár, ének) lép. Virányi, miután kiutasítják Romániából, 1981-ben Magyarországra megy, majd 1983-ban Németországba költözik. Ráduly kezdeményezésére és Virányi ajánlatára a zenekarhoz csatlakozik Fogarasi-Iordanescu Ildikó (basszusgitár, ének), Stier Zoltán (gitár) és Weinberger Attila.

A-3020495-1483626110-4881.jpeg.jpg

A rendszerváltás után a zenekar „METROPOL-BUDAPEST” néven számos koncertet ad Magyarországon, 1994 novemberében pedig, 12-év után, együtt játszik Székelyudvarhelyen, a „Back Flash” rendezvényen. A „fehér albumos” csapat: Ráduly-Orbán-Trifán-Virányi. Ráduly Béla 1994-es, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett, halála után felveszik (Tinyén/Kossuth Ház) az MG: „In Memoriam Ráduly Béla” CD-t.

1996 januárjában emlékkoncert és számos fellépés, könyvbemutató és filmpremier is követte több évtizedes erdélyi rockszínpadi tevékenységüket.

Idén a Metropol Group 50 éves jubileumi koncertkörútját tartja, ennek egyik állomása lett Székelyudvarhelyen a 6. SICULUS fesztivál gálaműsora.

Minden egykori rajongót és minden rock-kedvelő fiatalt szeretettel várnak a Metropol Group koncertjére a székelyudvarhelyi Városi Minifoci pályán szombat este, 22 óra 30 perckor kezdődő koncertre!

siculus_logo

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.