HUNGARIKUMOK – Kötetbemutató Székelyudvarhelyen

A Marosvásárhelyről Hannoverbe telepedett Szilágyi Szabolcs, a Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége alelnöke az utóbbi idöszakban sem tétlenkedett, újabb népszerűnek ígérkező kiadványt állított össze Hungarikumok címmel. Az előzőhöz, a Magyar feltalálók címűhöz hasonlóan, igényes kivitelű kötettel jelentkezett, amely a magyar glóbusz kincseiből 68-ra hívja fel a figyelmet három nyelven – magyarul, németül és angolul –, fotón is bemutatva valamennyit.

Nyilvánvaló, hogy ennél jóval több átörökítendő értékünk van, az értéktár folyamatosan bővíthető, egy ilyen könyv terjedelme korlátozott; most másfél száz oldalra tellett, s ebből egy oldal jutott az erdélyi kürtőskalácsnak, egy másik Torockó épített örökségének is. Nyilván, több lesz majd, ha a transzszilvanikumok gyűjteményéről is készül majd egy ilyen munka.

torocko
Torockó és épített öröksége – illusztráció a kötetből

Ezt a kötetet most ételek, italok és a kulturális örökség összetevői uralják. De nem hiányzik olyan speciális hungarikum sem, mint Puskás Ferenc életműve, a Zsolnay kulturális negyed, az ezeréves pannonhalmi bencés apátság, a magyar cimbalom, vagy a Béres csepp.

Könyvbemutató

Az érdeklődők 2018. szeptember 4-én, 18.00 órától kezdődően találkozhatnak a szerzővel a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban, ahol Péter Péter mérnök és dr. Ferenczy Ferenc ny. főállatorvos házigazdák ismertetik majd a Szilágyi Szabolcs által szerkesztett Hungarikumok című kötetet.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.