Iskolatáska Erdélybe!

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) minden év szeptemberében megszervezi az “Iskolatáska Erdélybe” nevű jótékonysági akciót. A szervezet mezőségi és székelyföldi kisiskolások számára gyűjt tanszereket az iskolakezdéshez, amivel a szerényebb lehetőségekkel rendelkező családokat támogatják.

Az EMKA célkitűzése, hogy minél több kisdiák tanulhasson magyar iskolákban, vagy magyar osztályokban Erdélyben. A szórvány-bentlakások, gyerekotthonok és iskolák mellett szegény sorsú családokat is megkeresnek, hogy a tanév mindenkinek és mindenhol könnyebben és vidámabban kezdődjön. A akció helyszínei a mezőségi szórvány települések és bentlakások, a Nyárád-mente rászoruló gyerekei és a Hargita megyei tanyavilágok kisdiákjai.

Pénzbeli támogatást ezen a számlaszámon fogadnak: CIB Bank Zrt. 10700488-66317874-51100005

Amire gyűjtenek

A pénzadományok jóvoltából új, jó minőségű tanszerekből tudnak összeállítani az életkornak és szükségletnek megfelelően kézzelfogható segítséget (füzetek, írószerek, körző, vonalzó, ecset, festék, tolltartó, egyéb iskolai segédeszközök és készségfejlesztő eszközök.

Mivel üres gyomorral tanulni sem lehet, a gyermekotthonok lakói számára  tartós élelmiszereket és tisztító- és tisztálkodási szereket is vásárolnának.

Iskolatáskával általában kifejezetten sokan segítenek, így kérik inkább a fenti listából válasszanak, vagy pénzadománnyal támogassák az akciót.

Adományokat az alapítvány gyűjtőpontjain lehet átadni.

Olyan tankönyveket és iskolai kiadványokat, amelyek a magyarországitól eltérő tanterv és tankönyvlista miatt használhatatlanok az erdélyi diákok számára nem tudnak átvenni. Kivételt képeznek az olyan térképek, művészeti albumok, szépirodalmi alkotások és könyvek, amiket a gyermekotthonok könyvtárai, vagy maguk a gyerekek örömmel tudnak forgani.

Kérik az adományozókat, vegyék figyelembe, hogy csak olyan dolgokat hozzanak, amelyeket maguk is jó szívvel használnának. Kopott, elkoszolódott, szétesett könyvekkel, tárgyakkal az alapítvány munkatársai nem tudnak mit kezdeni.

A gyűjtés minden évben az erdélyi iskolakezdést követő péntekig tart, idén ez 2018. szeptember 14.

Technikai részletekkel, önkéntesként csatlakozással, vagy bármilyen információval kapcsolatban az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen, vagy a +36 30 755 5877 telefonszámon várják az érdeklődőket!

EMKAlogo

Az EMKA közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.