Nyári turnén a FILI (1.) – Az első nap pár sorban

Az udvarhelyi Kis Szent Teréz templom koncertjével kezdődött az előadókörút. Hosszas, tartalmas ifjúsági mise előzte meg az ottani hangversenyt, nagy létszámú résztvevővel, a templomi ifizenekar magas színvonalú muzsikájával színezve. A Filikoncert kezdetére még szaporodott a közönség, a templom előtti téren is jócskán álltak. Fülledt hőségben remek közönség előtt zajlott a Filiturné első hangversenye. Nagyon sokan bejöttek Szentegyházáról is megtekinteni azt a műsort, amivel a svédországi turnénkra indulunk.

Huba papbácsit köszöntöttük a koncert végén, majd az ő áldásával indulhattunk a nagy útra. Jól fogott az áldás, mert a Fili legelső áldozata rosszabbul is járhatott volna. A.B. a kórusban váratlanul kiszédült a sorból a kőpadlóba verve a fejét, alaposan ránk ijesztett. Noha végigénekelte a műsort, a buszon gondozni, kezelni kellett, míg teljesen helyrejött és az abdai koncerten jó egészségnek örvendve végignézte az előadást.

abda3.jpg

Az abdai fogadtatás pazar, Erdélyi Magdika és Laci vendégei voltunk, a délben felszolgált húsleves a Gulyás csárdában csodákat művelt. Kettőkor már vitték a családok a filiseket.

Az esti koncerten tökéletesen látszott, hogy melyik zenészt, kórustagot hagyták aludni a lelkes vendégfogadók.

abda5.jpg

Hangversenyünk Abda közösségi kertjében zajlott. Nehéz feladat egy rét közepén két diófa árnyékában megszólaltatni az együttest. Tanulság: máskor ragaszkodunk épületháttér vagy oldaltér falakhoz. Talán így az erősítés nélküli zenekar, kórus, bemondó jobban betöltené a hallgatóság térfelét.

abda2.jpg

A Filikoncertre rengetegen voltak kíváncsiak, köztük sok jó barátunk, ismerősünk, régi vendégünk és első sorban a gyermekeket szállásoló vendégfogadók (Abda, Börcs, Öttevény). 500 körülire saccolták szervezőink a közönség létszámát.

abda1

A hangverseny hosszas visszatapsolásokkal, ráadásokkal végződött.

Átvettük Gindl Sándor esztergomi vállalkozó, filibarát alma-almalé-zöldség adományait. Az utánfutó már roskadozik, hiszen Gordon-Szabi és a szarvasi Gallicoop is jelentős rakománnyal látta el utazásunk szükségleteit. Ez nem is baj, hiszen a következő napokban magunk ellátói leszünk.

Fotósunk, Elekes Dani valamint Katona Szabi képeivel holnap bővíteni számítjuk még beszámolónkat. Keleten és nyugaton egyaránt jó éjt kívánva üdvözli a közösséget:

Haáz Sándor karnagy

Fotók: Bögi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.