A FILI hamarosan Skandináviába indul – Székelyudvarhelyen lesz az indítókocert

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia, a Székelyföld kicsi nagykövetei együttese Svédországba kapott meghívást. Az idei nyári turnén augusztus 19. és szeptember 2. zajlik, amelyen 132 gyermek és 13 felnőtt vesz részt. A hangversenykörút Magyarországon, Csehországon, Németországon és Lengyelországon keresztül vezet a Skandináv-félszigetre – tudtuk meg Haáz Sándor zenetanár-karnagytól, az együttes vezetőjétől.

A Fili meghívója a svédországi magyarok közössége, a turnét szervezi a Gyermekfilharmónia Alapítvány és Haáz Katalin főtámogató. A turné költségeinek nagy részét Magyarország Kormánya állja.

haaz
Haáz Sándor immár több mint harmincöt éve álmodik és dolgozik Szentegyházán – a helyiek és az összmagyarság örömére

A turné útvonala, valamint a koncertjeinek sora:Székelyudvarhely-Abda-Prága-Szczecin-Stockholm-Bälinge-Göteborg-Ljungby.

A körút 2018. augusztus 19, vasárnap kezdődik, gyülekező délután 5 órakor indulás három autóbusszal Székelyudvarhelyre, este fél 7 órától ifjúsági mise a Kis Szent Teréz templomban, ezt követően este 8 órától Szent István-napi ünnepi hangverseny, majd 10 órakor indulás a turnéra.

fili1

Portáljaink ezalkalommal is követik a Filit. Igyekszünk majd napi rendszerességgel felhívni a figyelmet a programokra és a kísérők, illetve a gyermekek beszámolói alapján megosztjuk olvasóinkkal a különböző helyszíneken keletkező élményeket.

Amennyiben nem indul a videó, ITT is megtekinthető!

Érdemes figyelni a székelyudvarhelyieknek a Kis Szent Teréz templomban esedékes előadásra, hiszen – bár közel van a székely anyavároshoz Szentegyháza – ez a találkozás a ritka élmények sorát gazdagíthatja.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.