V.  KÁRPÁT-HAZA MAGYAR KONFERENCIA ÉS ÜZLETEMBER FÓRUM

Ez a program – immár ötödik alkalommal -, idén 2018. augusztus 9. és 11. között kerül megrendezésre Jászberény városában. A hatékonyabb együttműködés érdekében hozták létre a Kárpát-Haza Klubot, melynek segítségével bővíthetők a kapcsolatok és a külhoni kulturális és gazdasági közösségek céljait figyelembe véve hatékonyabban segíthetik a szülőföldön maradást.

A Konferencia-Fórum programját a hagyományoknak megfelelően anyaországi és külhoni kulturális és gazdasági szakemberek közreműködésével valósítják meg. Konkrét példák bizonyítják, hogy az elmúlt években e rendezvények segítségével sikeres
kulturális, gazdasági és üzleti kapcsolatok születtek.

Tudósítás a megnyitótól és programelőzetes – Jászsági Térségi Televízió

Megmaradásunk és továbbfejlődésünk legfontosabb záloga, ha a család szerepét erősítve, gazdasági, kulturális téren összefogva a Kárpát-medencében és a diaszpórában éltető erőt, hitet tudunk adni egymásnak.

A 700 éves történelmi múlttal rendelkező Jászság fővárosa, Jászberény ma már országosan és nemzetközi szinten is elismert fesztiválváros. A közel 30 éves világhírű Csángó Fesztiválon a Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum programjaival, a jászsági vállalkozók közreműködésével olyan találkozó-helyet biztosítanak, ahol az idelátogatók megélhetik az összetartozás élményét.

A konferencia-fórum helyszíne: Szikra Galéria Rendezvényterme (Jászberény, Rákóczi út 40).

Programelőzetes (tematikák, előadások)

Az „őshonos lakosság” anyanyelv használatának lehetőségei a külhoni magyar közösségekben; A család szerepe a szülőföldön maradásért; Munkahely-teremtő, helyi hagyományokra épülő családi vállalkozások létrehozásának lehetőségei, kooperációs piacok a Kárpát-medencében; Oktatás és a tudástranszfer vállalkozásokat segítő szerepe. oktatási intézmények és vállalatok kapcsolata; A diaszpóra és a Kárpát-medence magyarságának együttműködési lehetőségei; A néptánc és népzene-hagyomány szerepe a Kárpát-medencei magyar identitás megőrzésében; A moldvai csángó-magyarok identitástudata és a Csángó Fesztivál kapcsolata; A digitalizáció és a robotok versenyképesség-és minőség növelő szerepe a gazdaság fejlődésében; Kulturális és gazdasági turizmus lehetőségei a Kárpát-medencében; Anyaországi és külhoni vállalkozók gazdasági kapcsolatainak bővítése a Kárpát-Haza Klub által működtetett információs adatbank segítségével; Kulturális és üzleti szférában határokon átívelő EU-s pályázati lehetőségek.

Archív felvétel 2017-ből – a konferencia idén is párhuzamosan zajlik a Csángó Fesztivál programjaival – Jászsági Térségi Televízió

Gyakorlatban alkalmazható információkkal biztosítják a sikert a szervezők és jelenlevő szakemberek.

csango-fesztival-jaszbereny-mti
XXVIII. Csángó Fesztivál, Jászberény – Fotó: MTI

Kapcsolódó további programok, amelyekbe bekapcsolódhatnak a résztvevők

A XXVIII. Csángó Fesztivál gálaműsorai; Egy jászsági vállalkozás meglátogatása; jászsági Borvacsora cigányzenével; A Csángó Ház Múzeum néprajzi programjai; Táncházak; Népművészeti vásár; Népi gasztronómia.

További információk ITT és ITT olvashatók.

www.szikragaleria.hu

ÍRÁSUNK A TOVÁBBIAKBAN FRISSÜL!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.