Elkezdődött: TUSVÁNYOS, 2018 – A szenvedély jegyében

Budapesten tájékoztatta a sajtó képviselőit a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborról Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. A 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezői a magyarországi Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, a Magyar Ifjúsági Tanács, kiemelt partnere pedig az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. A rendezvénynek idén is Tusnádfürdő ad otthont július 24-29. között.

nemeth_zsolt
Németh Zsolt és Toró Tibor – MTI fotó

Németh Zsolt elmondása szerint elindult az európai jövőképek éles versenye, amelyre „Magyarország és a Fidesz is bejelentkezik”, szövetséget építve a nemzetek Európájáért. Szenvedélyünk Tusványos, ami azt jelzi, hogy a szókimondás, a nemzeti összetartozás-tudat, valamint a hagyományos értékekre épülő európai jövőkép már identitássá vált. A szervezők és partnerek idén is rengeteg programmal készülnek, illetve idén is a tábor vendége lesz Orbán Viktor miniszterelnök. A külhoni magyarok természetes szövetségesei Magyarországnak és a Fidesznek, hiszen együtt olyan európai jövőkép megvalósítására törekednek, amelyben az EU és a megerősödő nemzetállamok, továbbá a kisebbségek autonómiája jól megfér egymással.

tusv.gif

Toró T. Tibor a kezdetekre tekintett vissza, alátámasztva, hogy az annak idején nemzetpolitikai szabadegyetemként indult tábor ma már fesztivál méretet öltve egy sajátos konstrukció, de lényegében az állandóságot és az új kihívásokat vegyíti. Továbbá az értékeket mindenképpen igyekeznek megtartani, például azt, hogy az aktuális politikai és közéleti kérdéseknek teret adnak. Célkitűzésük minél inkább előítéletek nélkül közelíteni azokhoz a témákhoz, amelyek foglalkoztatják a társadalmat. Tovább

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.