Nyüzsgés az EMI-táborban

A 14. EMI-tábor második napja is mozgalmasnak bizonyult. Csütörtökön, a történelmi és a politikai témák mellett könnyedebb programokra is sor került, a színes kínálatból pedig minden táborozó kedvére válogathatott. A nap folyamána tematikus sátrakban tovább folytatódtak az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozások, akárcsak aGyereksátorban,ahol kavicsfestés, kincskeresés és más érdekes játék várta a legkisebbeket.

emi2.jpg

Az Előadósátorban Borbély Zsolt Attila író-publicistát hallhattuk, aki édesapja, Borbély Imre, egykori parlamenti képviselő, összmagyarságban gondolkodó politikus  emlékköteteit mutatta be Harc a nemzet érdekében, illetve Őr és úr címmel.

emi3.jpg

Meghívott volt a továbbiakban Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, és Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, akik az autonómia helyzetéről beszéltek. A későbbiekben sajtókerekasztalnak adott helyet a sátor, ahol György Attila, Ágoston Balázs, Kristály Lehel és Borbély Zsolt Attila voltak meghívottak. A finom borok kedvelőit pedig Miklós Csaba kalauzolta el a Móri borvidékre.

A Szöglet sátorban a „zöld gondolkodás” témája kapott nagy figyelmet, amelyről Ráduly Attila előadásában tudhattunk meg többet. A Hagyományőrző tér emellett harci bemutatóknak, íjászatnak és egyéb Kurultaj által szervezett programoknak szolgált helyszínül. A múltidéző jurta, a régi magyar viselet és az íjászat felkeltette a táborozók érdeklődését, a bátrabb jelentkezők pedig harcban mérhették össze erejüket.

A napot a Szkítia, a Road, majd a 4 Street és Teddy Queen zenekarok zártákegy fergeteges koncertsorozattal. Táncoslábú vendégeink pedig a Katorzsa néptáncegyüttes tagjaival sajátíthatták ela felcsíki táncrendet.

Pénteken is változatos programokon vehettek részt vendégeink, többek között Wittner Mária és Babucs Zoltán történelmi jellegű előadásain. Emellett könyvbemutató, bórkóstoló, hadi játékok is színesítették a programkínálatot. A koncerttér a Terra Siculorum, az Alvin és a Mókusok és a Wide Smile koncertjeitől volt hangos, amelyeket reggelig tartó buli követett a Szögletben és mezőségi táncház az Előadósátorban.

Ha bárki is kedvet kap, csatlakozhat a táborhoz, változatlan jegyárakkal és garantált jó hangulattal várnak mindenkit!

Egyéb információk az EMI alkalomhoz kapcsolódó honlapján www.emitabor.hu olvashatók.

Írásunk a továbbiakban frissül!

A fotókat az EMI Sajtószolgálata bocsátotta rendelkezésünkre.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.