FELSŐSÓFALVA – Zajlik a XXIV. Székelyföldi Tánctábor

Amint azt korábban jeleztük, vasárnaptól kezdődően zajlik a Pipacsok Néptáncegyüttes által szervezett tábor – ez immár a huszonnegyedik –, amelyen a legkülönbözőbb korosztályok vesznek részt. A felsősófalvi tánctáborok nemcsak a Kárpát-medence magyarsága körében népszerűek, hanem igen sokan érdeklődnek iránta a szomszédos országokból is. Ez az esztendő azonban számukra egyéb okból kifolyólag is igen fontos, hiszen 23 tagjuk hétfőn már elindult Dél-Amerika irányába.

neptanc.jpg

A találkozón dél-amerikai (argentin, brazil, chilei és uruguayi) magyar néptáncosok lépnek fel. Ezt a rendezvényt 1986 óta felváltva tartják Argentínában, Brazíliában, illetve Uruguayban. Idén Magyarországról is érkeznek táncosok, mintegy 220 táncos produkcióját csodálhatják meg a két színházi előadáson, ahol elsősorban a dél-amerikai magyar néptáncosok mutatják be tánctudásukat.

További részletek ITT olvashatók!

duvo

A zenét a jól ismert salgótarjáni Dűvő Zenekar biztosítja. A rendezők az előadások után egyhetes néptánc- és zenetábort szerveznek a részvevőknek és a magyar néptánc iránt érdeklődőknek.

12122863_1015383891840547_497533067189762585_n.jpg

A Pipacsok így több helyszínen megfordul és oktat. A székelykeresztúriak a Cickom énekegyüttessel együtt, argentinai, braziliai, chilei és uruguayi magyar néptáncosokkal vesznek részt a XIV. Dél-Amerikai Magyar Néptánctalálkozón… Tovább

Tekintse meg a 2016-os találkozó fináléján készült felvételt!

Igyekszünk a következő napokban-hetekben kapcsolatot tartani a Pipacsok Néptáncegyüttes vezetőjével, László Csabával, és rendszeresen beszámolunk a fejleményekről.

A címkép László Csongor felvétele.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.