ATYHA – Szentegyházi műkedvelők előadása – FRISSÍTVE!

A Kárpát-medence magyarságának példás összefogásával újul meg a 2016 őszén leégett templom, ám még most is szükség van a segítségre. Az építkezést segítendő szervez most jótékonysági estet az Élő Székelyföld Munkacsoport, amely egyúttal lehetőség az együttlétre is, hogy egy igényes kulturális program jóvoltából lehessenek együtt a helyiek, az elszármazottak és a vendégek.

Ide kapcsolódó részletek a Hargita Népe online felületén olvashatók… Tovább

FRISSÍTVE!

DSC08630.jpg

A Mária-Magdolna búcsú előestéjén, szombaton műsoros estet szervezett az Élő Székelyföld Munkacsoport. Nem egymagában, hanem a helyiek aktív részvételével. A szentegyházi műkedvelők, a félig-meddig, egyik lábával atyhai származású György László barátunk vezetésével olyan előadást tartottak, amilyen régóta nem volt. Vidám jelenetekkel, zenével, tánccal szórakoztatták az egybegyűlteket.

DSC08612

DSC08621

A hajnalig tartó mulatság a köz javát is szolgálta, hiszen 535 lejt tudtunk gyűjteni az egyházközség javára. Köszönjük az adományokat! A Jóisten fizesse meg az adakozókedvet, hiszen minden segítség jól jön a templomfelújítás céljaira. Tettük ezt annak reményében, hogy mihamarabb részesei lehessünk a felszentelésnek.

DSC08634

DSC08666

Ezen alkalomból viselték először a szentegyházi műkedvelők azokat a székelyruhákat, amelyeket a Csoóri Sándor Alap pályázatán nyert támogatás jóvoltából varrattak maguknak. A kis együttest működtető Mosoly Kulturális Egyesület szintén ebből a pályázati keretből vásárolt új hangtechnikai eszközöket is.

DSC08669.jpg

A búcsún most megszólal az új orgona, új padokat használhatnak a hívek, és a templombelső is elnyeri lassan végső formáját.

DSC08737.jpg

DSC08725.jpg

A kulturális program másik – egyáltalán nem rejtett – célja az volt, hogy felkeltsük az érdeklődést a helyiekben a műkedvelés iránt, hiszen valamikor itt igen élénk volt a művelődési élet, színdarabokat adtak elő a helyiek saját közösségük szórakoztatására, s igen gyakran még a szomszédos településeken is vendégszerepeltek az atyhaiak. Ez a kedvcsináló is egy új kezdet lehet.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

DSC08267.JPG

www.atyha.ro

Ide kapcsolódó részletek a Hargita Népe online felületén olvashatók… Tovább


Ötven éve a megye és a székely emberek szolgálatában

hargita_nepe

Fizessen rá elő! Keresse az újságárusoknál! Olvassa az interneten!

www.hargitanepe.eu


Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.