„HAZÁNKÉRT RENDÜLETLENÜL” – elkezdődött a 14. EMI-tábor

Megnyitotta kapuit a 14. EMI-tábor a gyergyószentmiklósi 4-es kilométernél. A szerda délben elrajtolt rendezvény a magyar kultúra értékei, hagyományai köré szervezett programokkal, esténként koncertekkel, bulikkal és táncházakkal várja a résztvevőket. Az önkéntesekből álló szervezőcsapat az EMI-tábor első három kiadásának is otthont adó területen alakított ki új, fiatalos táborhelyet.

IMG_2889.jpg

A programok tematikus sátrakban zajlanak, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző előadást, foglalkozást. Az Előadósátor szolgál a történelmi és a közéleti, aktuálpolitikai előadások helyszíneként.„A tematikát az 1918-as történésekre próbáltuk kihegyezni, ugyanis centenáriumi év van, és fontosnak tartottuk, hogy a résztvevők magyar történészek szemszögéből is megismerhessék az eseményeket, ne csak azt tudják, amit a román sajtóban látunk, hallunk” – fejtette ki Szűcs Péter, az EMI alelnöke, a 14. EMI-tábor programfelelőse.

Az előadók között olyan neves szakembereket találunk, mint Raffay Ernő és Vincze Gábor történészek, Babucs Zoltán hadtörténész, Wittner Mária 1956-os szabadságharcos, illetve további közismert politikai és közszereplők is jelen lesznek.

IMG_2902

Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak országos elnöke, a 14. EMI-tábor főszervezője kiemelte, hogy a tábor fő célja a fiatalok magyarságtudatának erősítése, ismereteik bővítése, és ezáltal hiánypótló a rendezvény. „Az idei tábor szervezése nehezen indult, a vártnál több akadály gördült elénk, de a talpraesett és rendíthetetlen szervezőcsapatnak köszönhetően jól haladtunk a munkálatokkal. Amint látható, a tábor területe kiépítve és színes programmal várja a résztvevőket, hogy idén is megtapasztaljuk az összetartozás érzését”– tette hozzá a főszervező.

Esténként a színpadon népszerű zenekarok váltják egymást, fellépnek többek között: P. Box, Zorall, Szkítia, Road, Alvin és a Mókusok, Dalriada, Beatrice, Romantikus Erőszak, Hungarica, Moby Dick.

emi_logo

www.emitabor.hu

A részletes program és a táborral kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a honlapon és az EMI-tábor hivatalos Facebook-oldalán.

Az EMI Sajtóiroda közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.