CS/END – 23. Minimum Party

Július 25. és augusztus 5. között huszonharmadik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Idén is több alkotóműhelybe jelentkezhetnek be a résztvevők. Az idei tábor témája az – immár több mint húszéves – évről-évre történő természetbe való kivonulás alapgondolatához kapcsolódik.

Ki, a természetbe a művészettel! – kiáltottak fel ifjonti lelkesedéssel a szervezők, akiket inkább vonzott a jó bulit ígérő „civilizációból” való kiszakadás, mint a természet maga. Azonban a természet: csend. Főleg, ha a résztvevők nem hozzák magukkal a világ zaját. De, hát magunkkal hozzák, és csak lassan vetkőzik le tíz nap alatt azt a kényszeres keresgélést, ami városi létformákban ahhoz kell, hogy inger-morzsákhoz juthassunk.

Alkotóműhelyek és műhelyvezetők: vizuális (képzőművészeti) műhely (Benedek Elemér – Mány), fotóműhely (Kerekes Emőke – Kolozsvár), filmesműhely (Fogarasi Gergely – Budapest), zeneműhely (Mezei Szilárd – Zenta, és Hock Ernő – Budapest), táncműhely (Mezei Kinga – Zenta), íróműhely (Vida Gábor – Marosvásárhely), filozófiaműhely (Pálfalusi Zsolt – Budapest ), kézműves műhely (Mátyás László – Kolozsvár), + Élboy – kísérleti színházműhely (Szabó Attila – Miskolc).

A dokumentációs csoport tagjai: videó: Schneider Tibor (Kolozsvár), fotó: Rúzsa István (Kolozsvár).

Az alkotótábor nyitott úgy a szakmabeliek, mint a művészetkedvelők számára. A közös alkotás, a résztvevők spontán kapcsolatépítése és (nem utolsósorban) a kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi a hozzá hasonló rendezvények palettáján.

A különböző műhelyek projektleírása, a tábor részletes meghirdetése a csoport honlaponján található. Részletek és bejelentkezés: www.minimumparty.org.

Támogatók: Románia Kormánya – Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár).
Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala, Kazun Kulturális Egyesület, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola (Kászonaltíz), Tuzson János Általános Iskola (Kászonújfalu).

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.