A SICULUS fesztivál versenyfelhívása – Meghosszabbított határidővel

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerei segítségével 2018-ban újraindítja az egykori, nagy sikernek örvendő SICULUS fesztivált. 2018-ban, az ifjúság évében keresik annak a lehetőségét, hogy tehetséges fiatal muzsikusok számára olyan fórumot teremtsenek, amely hazai pályán a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben.

A szeptember 6–9. között Székelyudvarhelyen megtartandó zenei fesztivál versenyprogramja kétfordulós. A rock, pop-rock, folk-rock, metal stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját szerzeménnyel nevezhetnek be az első fordulóba.

Kérik, hogy demófelvételt, esetleg YouTube-linket töltsenek fel a benevezéskor, továbbá a benevezési lap mellé csatolják a dalok kottáját dallamakkord-jelzésekkel, alatta a szöveggel, továbbá egy darab nagy felbontású zenekari fotót ‘.jpg’ formátumban.

A meghosszabbított jelentkezési határidő: 2018. július 18. szerda, 16.00 óra. Online regisztráció: http://siculusfestival.hargitamegye.ro.

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívják a Székelyudvarhelyen szeptember elején megszervezett VI. SICULUS fesztivál versenyprogramjába, a döntőre, amelyről professzionális videofelvétel készül.

A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérnek, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. Értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzák a nyerteseket. A második fordulóba jutó benevezők számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes.

Partnerek: Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Művelődési Ház, Székelyudvarhely, Príma Rádió, Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET).

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. december 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440, +40-744-600928.

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.