Orbán Balázs nyomdokán – GYIMESBEN

Ez alkalommal Csíkszeredában szervez fotókiállítást a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. Július 12-én, csütörtökön 18.00 órától kerül sor az Orbán Balázs nyomdokán a Gyimesek vidékén című kiállítás megnyitására a csíkszeredai Megyeháza Galériában. A kiállítást P. Buzogány Árpád művelődésszervező nyitja meg. Gyimesi népdalokat énekel Fábián Katalin, az udvarhelyszéki népdalvetélkedők egyik nyertese.

A kiállítás anyagát a Gyimesekben korábban a Forrásközpont által szervezett dokumentációs fotótábor anyagából válogatta Balázs Ödön, az intézmény fotográfusa. A sajátos körülmények között élő és gazdálkodó gyimesiek mindennapjait, a különleges természeti környezetet mutatja be a tárlat.

Ez alkalommal megvásárolhatók az Orbán Balázs szemével 2010–2013 és a Másfél évtized képesszeciája című fotóalbumok, amelyeket az utóbbi években adott ki a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadója. A vidéki életterek kötetbe gyűjtött ábrázolásai az utóbbi években hazai és nemzetközi szinten is elismeréseket hoztak a dokumentációs fotótáborban résztvevőknek. Minden érdeklődőt várunk a kiállítás megtekintésére.

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.