STRASBOURG – Másfél évtized képesszenciája

Újabb helyszínen, ezúttal Strasbourgban lesz látható a Másfél évtized képesszenciája című fotódokumentációs anyag. Az Orbán Balázs nyomdokain elnevezésű fotótáborokban készült felvételekből álló kiállítás július 3-án 19.00 órától nyílik meg Strasbourgban, az Európai Parlamenti Képviselők Egyesülete székhelyén. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontot az eseményre Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hívta meg. A kiállítást megnyitja Szabó Béla Zoltán fotográfus.

foto1

Az elmúlt tizenöt évben megszervezett udvarhelyszéki dokumentarista jellegű fotótáborok válogatott anyagából összeállított kiállítás képei a még meglévő, a múltat idéző épített örökség, használati tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, a táj szépségeinek megörökítése a fotográfia eszközeinek segítségével. Hargita megye községeinek képi ábrázolásain az épület- és szociofotóktól a portrékig, táj- és tárgyfotókig számtalan műfaj, téma fellelhető a felvételeken. A kiállított negyven nagyméretű kép, amelyeket Balázs Ödön, a Forrásközpont fotográfusa válogatott, a környékbeli települések 21. század eleji valóságát, a mindennapok hangulatát mutatják be.

A Székelyföldet több szempontból megjelenítő válogatott dokumentációs anyag strasbourgi bemutatását Sógor Csaba irodája támogatja. A kiállítás célja, hogy a strasbourgi közönség előtt minél hatékonyabban bemutassuk székelyföldi közösségünk értékeit.

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.