KÁNYÁDI SÁNDOR örökre hazatér Nagygalambfalvára

Budapest I. kerülete, a Budavári Önkormányzat díszpolgárát, a Nemzet Művészét, a Kossuth-díjas költőt saját halottjának tekinti, és a családdal való egyeztetés alapján közleményben tájékoztatja a közvéleményt Kányádi Sándor temetéséről, akinek földi maradványait, kívánságának megfelelően szülőfalujában, a Hargita megyei Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra.

A rokonok, tisztelők, barátok virrasztáson és búcsúztatáson vehetnek végső búcsút a jeles költőtől, írótól, műfordítótól, Budavár, Székelyudvarhely és Nagygalambfalva díszpolgárától.


A virrasztást 2018. július 6-án, pénteken éjjel tartják a nagygalambfalvi református templomban. A búcsúztatásra 2018. július 7-én, szombaton, helyi idő szerint 15.00 órakor kerül sor a református templomban.


Az ökumenikus egyházi szertartást a helyi református lelkész, Kányádi György Attila és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartja. A költő ravatalánál Dávid Gyula irodalomtörténész mond emlékező beszédet. A szertartás után a család kertjében, szülei sírja mellett helyezik végső nyugalomra az életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándort.

A költő portréja a Petőfi Irodalmi Múzeum archívumából való.

A Budavári Önkormányzat közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.