Már egy SMS-el is életet menthet!

Gyermekmentő Szolgálat Fejlesztése Székelyudvarhelyen elnevezéssel indított adománygyűjtő kampányt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány karöltve az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületével. A tervezett hathetes kampány keretében közel 11.000 lej gyűlt össze. Ebben az időszakban az adománygyűjtés mellett a koraszülötteket és családjaikat segítő szakemberek kerekasztal-beszélgetésére és interjúkra is sort került. Ezek a beszélgetések mélyebb betekintést nyújtottak ebbe a problémakörbe, ugyanakkor segítettek abban, hogy további konkrét lépéseket fogalmazzanak meg közösen.

korababahirkep

Az adománygyűjtő dobozokban Székelyudvarhelyen 512,79 lej, Udvarhelyszék más településein 1.691,74 lej gyűlt; a Vida Ágnes: Anyapszichológia előadás keretében gyűlt összeg: 447 lej; az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének adománygyűjtő játéka és a kismamás találkozók keretében 446 lej gyűlt a Kistesó – Child and Family Photography 250 lejjel támogatta a kampányt; az online adományozási portálon (give-get-do.ro) 1.100 lej gyűlt; a Harghita Holding cég 500 lejjel támogatta a kampányt.

Az újszülött osztály orvosai már az év elején elindítottak egy adománygyűjtést. Ennek eredményeképpen a helyi vállalkozók támogatásával bútorzatot tudtak megújítani és ajtót, árnyékolókat cseréltek az osztályon.

A legnagyobb öröm, hogy sikerült megrendelni az inkubátort, aminek több, mint felét a Melinda Impex támogatta, másik felét pedig az Amigo&Intercost, a Nyko, az Atlantic Impex és Danciu Cristian ügyvéd.

Így született meg az a döntés is, hogy nem zárják le az adománygyűjtést a gyermeknapi eseménnyel, hanem folytatják egészen szeptember 15-ig: az adománygyűjtő dobozok továbbra is elérhetők az üzletekben, az online adománygyűjtő portálon is lehet adományozni, ha valakinek a bankkártyás kifizetés a kézenfekvő.

szka_uj_logo

A legnagyobb újdonság azonban, hogy most már egy SMS küldésével is támogatni lehet ezt az ügyet: küldj hát SMS-t a 8837-es telefonszámra ‘korababa’ szöveggel, és máris 2 euróval támogatod a kampányt!

Az SZKA közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.