Újra Hargita megyében a KECSKEMÉTI KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ

Hargita Megye Tanácsa meghívására a megyében lép fel a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című fergeteges komédiáját kedden, június 19-én 19.00 órától Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház nagytermében, szerdán, június 20-án 19.00 órától Csíkszeredában a Csíki Játékszín nagytermében, valamint csütörtökön, június 21-én 19.00 órától Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban lehet megtekinteni.

Cooney sikamlós brit vígjátékaira igencsak jellemző a szereplők bonyolult helyzetekbe helyezése és arra kényszerítése, hogy másnak adják ki magukat, mint amilyenek valójában. A Család ellen nincs orvosság című előadás is ilyen bonyolult helyzetekben mutatja be a szereplőket, egyik fordulatos részt követi a másik képtelen szituáció.
Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója a Hargita megyei turné kapcsán a következőket nyilatkozta: „A kecskeméti Katona József Színház társulata a tavalyi nagy sikerű erdélyi turné után idén ismét ellátogat Hargita megyébe. A két régió közötti kapcsolat komoly múltra tekint vissza, többek között az egészségügy és a turisztika területeit illetően, ehhez a figyelemreméltó hagyományhoz csatlakozott 2017-ben a kecskeméti színház, minek következtében a csíkszeredai Csíki Játékszín, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház közönsége láthatta a Boeing, Boeing című vígjátékot. Hogy a kialakult remek kapcsolatot tovább fűzzük, idén is felhőtlen jókedvet szállítunk Hargita megyébe, mégpedig a Család ellen nincs orvossággal, Ray Cooney komédiájával, melyet 2016 szilvesztere óta játszunk töretlen sikerrel.”

A Szerednyey Béla és Cseke Péter által rendezett vígjáték főbb szerepeit Cseke Péter, Kiss Zoltán, Magyar Éva, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László és Kiss Jenő alakítják. Díszlettervező: Szlávik István, jelmeztervező: Garics Krisztina, rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde. Az előadás hossza: 120 perc 1 szünettel.

A kecskeméti színház Hargita megyei turnéja szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Figura Stúdió Színház, Csíki Játékszín, Tomcsa Sándor Színház.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.