Tanácskozás az épített kulturális örökségről – SZÉKELYDERZS

Az Európa Tanács az 2018-as évet a Kulturális Örökség Európai Évének nyilvánította, amelyhez számos tagállamban, sok ezer helyszínen csatlakoznak. Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézménye, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a székelyderzsi polgármesteri hivatallal, az unitárius egyházközséggel és a székelymuzsnai Viharsarok Egyesülettel partnerségben 2018. június 27-én, szerdán kultúrház-igazgatók, közművelődési szakemberek, civil szervezetek vezetőinek szakmai találkozóját szervezi meg Székelyderzsben.

DSCN5194

Az idei rendezvény témája az épített kulturális örökség. A nap programjában szerepel az UNESCO által világörökség részévé nyilvánított építészeti műemlék: az unitárius vártemplom és a helyi néprajzi gyűjtemény, a település művelődési házának meglátogatása, az épített örökséggel kapcsolatos szakmai előadások, a helyi közművelődési és közösségi életről való tájékoztatás.

szekelyderzs02

Az érdeklődők a Forrásközpontnál jelentkezhetnek be (elektronikus levélben az office@hagyomany.ro címen, telefonon a 0266-214440-es számon) június 20-án 16.00 óráig.

Gyergyószentmiklós és Csíkszereda térségéből, illetve a Homoródok, a Nyikó- és Küküllő-mentén autóbusszal szállítják az érdeklődőket.

A helyek száma korlátozott, a részvétel feltétele az előzetes bejelentkezés.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.