Harminchárom vándorbölcső használatban

Ez a hétvége is a vándorbölcső átadások jegyében zajlott. Szombaton az 1063 m magas Firtos-hegy csúcsa előterében megszervezett unitárius találkozó ünnepi istentisztelete után, a mintegy 1500 résztvevő jelenlétében három bölcső átadására került sor.

DSCN2273.JPG
A Kovács Gergelyné, Irénke által adományozott bölcsőt a Korond feletti Pálpatakára vitte vitte el egy kéthetes kisbabával érkező házaspár, az Ausztráliából hazatért Soós Miklós bölcsője pedig Énlakára került hat hónapra. A harmadik bölcsőnek, amelyik Reisz Attila adományából készült, rendhagyó módon lelt gazdára, ugyanis a rendezvény kezdetekor még nem tudtuk, hogy ki viszi el. A beszédem alatt felhívást intéztem a közönséghez és felajánlottam egy bölcsőt egy olyan áldott állapotban lévő résztvevőnek, aki szívesen ringatná majd bölcsőben a gyermekét. A közönség soraiból hamar előkerült egy hegyesedő hasú asszonyka, aki nagy örömmel vette át a bölcsőt. Ő székelyudvarhelyi, de jelenleg Németországban dolgozik és ott fog ősszel szülni. A bölcsőt majd jövő nyáron Udvarhelyszéken adja tovább. Nemcsak a könyveknek, hanem a vándorbölcsőknek is megvan a sorsuk…
DSC_3580.JPG
Vasárnap a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban két bölcsőt adtunk át. A kolozsvári Áldás-Népesség Egyesület által adományozott bölcsőt Székelyföld déli határfalujába, Kökösbe vitte a két napja kétgyermekes szülővé vált édesapa, a Lénárt Zsolt adományából készült bölcső a két hete református családba született Györgyjakab Ágneskét ringatja álomba.  Az adományozó üzenetét is tolmácsoltam a jelenlévők felé:  “Istenünk kísérje és Szűzanya vigyázza e bölcsőt és kis lakóit!”
Nagy örömömre az utóbbi két rendezvényen segítők is jelentkeztek, így a Nyárádmente, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely és Oroszhegy után a Nyikó-mentén, Vargyas környékén, Gyergyóremetén és Sepsiszentgyörgyön is lesznek önkéntesek, akik vállalják 10-15 bölcső menedzselését.
Számításaim szerint február óta a vándorbölcső program keretében közel 2800 km-t autóztam, általában saját költségen. Kezdetben mindössze hét bölcsőben gondolkodtam, de lassan száz fele tartunk a felajánlások terén. Mostantól a cél, hogy valamennyi székely településre jusson vándorbölcső, s ezen felül szerte a Kárpát-hazába.
Köszönet a támogatóknak!
“Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás.”
A felvételeket a szerző készítette. Címképen: a firtosi találkozó.
Nagy Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.