„MI BÚCSÚZUNK ÉS ELMEGYÜNK”

Ballagások ideje van. Az Élő Székelyföld Munkacsoport a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kicsengetési ünnepségén vett részt. A magyar állami költségvetésből felújítandó intézmény ingatlanait öregdiákként és érintett szülőkként jártuk be. Az ünnepi esemény méltó volt a 425. évfordulóhoz.

DSC06749
Az utolsó csengőszó

Jelen volt Exc. és Ft. Tamás József segédpüspök, Magyarország kormányát Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Intézet (NSKI) elnöke képviselte. Idén öt osztály végzett ebben az intézményben.

DSC06783

Az elhangzott beszédekben Laczkó György igazgató, Orbán Árpád, a székely anyaváros alpolgármestere egyaránt itthon maradásra, illetve a többi megszólaló is hazatérésre biztatta a maturandusokat, akik sikeres érettségi vizsgájuk után többnyire más településeken, más országokban levő felsőoktatási intézményekbe készülnek.

DSC06752
Öreg diákok, nyugalmazott tanárok, közszereplők tisztelték meg jelenlétükkel az ünnepséget

DSC06755.JPG

A szellemi és a lelki “feltarisznyálás” azonban olyan hatású, hogy minden bizonnyal sokan szívügyüknek tekintik majd a szülőföld gazdagítását, ahogyan ez korábban is történt a viharos századok során itt, Székelyudvarhelyen.

DSC06765.JPG

DSC06776.JPG

DSC06807.JPG

“Lehet, hogy gyenge még a hangunk, / Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,/ De indulunk, a szépet, jót akarjuk,/ S érezzük, hogy hitünknek szárnya van” – ez a Juhász Gyula idézet áll a XII. E osztály vállalt mottójában. Kívánjuk, hogy így legyen!

DSC06819.JPG

A szerző felvételei.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Egy gondolat “„MI BÚCSÚZUNK ÉS ELMEGYÜNK”” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.