Három újabb VÁNDORBÖLCSŐ

Nagy öröm, hogy május 13-án, vasárnap az oroszhegyi templomban három vándorbölcső került átadásra. Ebből kettőben egy-egy harmadik királylányt fognak ringatni, egyiknek a lakója pedig ezen a héten fog megszületni. Köszönet az édesanyáknak, akik megszülték gyermekeiket, és elhozták egy hetes, illetve öt napos korukban őket a templomba.

vandorbolcso

Köszönet a pécsi Folkmann Ferencnek, aki három bölcsőt adományozott a három gyermeke nevében. Ez volt az első olyan bölcsőátadás, amikor az adományozó és családja is jelen volt az átadási ünnepségen.

Köszönet Mihály Annának, a Csaba testvér oroszhegyi otthona vezetőjének, aki a rábízott fiatalokat székely ruhába öltöztette és betanította nekik a Kárpátia Együttes Gyermekáldás című dalát.

Köszönet Sebestyén Domokos plébános úrnak, aki lelkesen fogadott és megáldotta a bölcsőket. Ekkor került megáldásra az a bölcső is, amelyet a nagymama Székelyudvarhelyről Galyatetőre, a mátrai üdülőtelepre visz kis unokájának Ékesnek, aki a település 33. lakója. Ezt a bölcsőt a székelykeresztúri Demeter Júlia adományozta.

vandorbolcso2

Hétfőn reggel a csíksomlyói templomban kértük a Szűzanya áldását egy újabb bölcsőre, amelyet Kurkó Gyárfás adományozott és Somlyón fognak ringatni benne egy szerdán, május 16-án megszületendő kisdedet.

LOGO Gyarapodo Magyarsag

“Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás.”

Címkép: Behir.hu

Sepsiszéki Nagy Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.