Népzene- és Néptáncfesztivál SZEJKE-FÜRDŐN

A Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, partnerségben Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal, idén május 12–13-án szervezi meg az immár 52. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivált. Ez a rendezvény egyike a megyei jogú város leginkább híres és méltán rangos, éves rendszerességgel visszatérő programjainak.

Az interetnikus jelleggel megszervezett esemény meghívott tánccsoportjai május 12-én, szombaton 17 órától a székelyudvarhelyi Bethlen negyedi parkban ízelítőt adnak táncprodukcióikból, majd ezt követően, 21 órától nemzetközi táncház kezdődik a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház előcsarnokában.

Vasárnap, május 13-án 10 órától az örmény, görög, rutén, szerb, ukrán, horvát, orosz lipován, váci magyar népviseleti parádéra kerül sor Székelyudvarhely város három helyszínén: a Tábor negyedben, a Városháza téren és a Művelődési Ház előtt.

Az ország különféle etnikumú néptánc-csoportjai mellett Hargita megye jeles műkedvelői is képviseltetik magukat: az Izva Csíkszeredából, a Kékiringó és a Serittő Székelyudvarhelyről, a Szilvamag Oroszhegyről. Ugyanakkor jelen lesz az abásfalvi hagyományőrző zenekar is.

A gála Szejkefürdőn vasárnap délben kezdődik, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Rossz idő esetén 14 órától, a Székelyudvarhelyi Művelődési Házban tartják meg a gálaműsort.

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.