VARSÁGI MŰHELY – népművészeti nyári tábor

Fa- és bútorfestő tábort tart 2018 július 8. és 14. között, amelyre várják a jelentkezőket. Az idei táborban a székely bútorok “virágaival” kívánnak foglalkozni. A népi bútorok motívumai, nemcsak szemet gyönyörködtettek, hanem a tulipánoknak, rózsáknak jelentésvilága is van. Ezekkel ismerkedhetnek meg az idei workshop ideje alatt a résztvevők. Idén a Nyárádmente világát hozzák közelebb, az ottani motívumokat ismerhetik meg, esténként pedig nyárádmenti népdalokat tanulhatnak meg a közös éneklések alkalmával. A finom estebédeket is igazi nyárádmenti székely gazdasszony készíti.

ebredes_varsag
Székelyvarsági napfelkelte

Sajátítsd el a fafestészet fogásait! Ismerd meg képességeid! Tanulj új technikákat!

A helyszínről és a táborról

Székelyvarság (Forrásköze, Zsindelyes-tanya), Erdély
időpont : 2018. július .8.- július 14.
táborvezetők: Ila Ildikó és Ila Gábor

Résztvételi díj: 58.000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: a szállástm az ellátást (reggeli és estebéd), a festő kellékeket és anyagokat, valamint az oktatók honoráriumát.

Ez alkalommal 16 embert tudnak fogadni, a jelentkezés sorrendjében, ezért kérik az érdeklődőket, hogy mielőbb jelentkezzenek. (Telefonszámot e-mail-címet kérnek a szervezők a gyors kapcsolattartást könnyítendő.)

Jelentkezni e-mail-ben lehet: alkototabor@erdelyimagyarok.com (befogadás a jelentkezés sorrendjében).

festett_szek.jpg

Dr. Kós Károly tanulmánya a székely bútorfestésről

 Az alkotótábor helyszínéről

A “Zsindelyes-tanya”, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány által használt székelyvarsági csodálatos hegyvidéki tanya, igazi tanyasi körülményekkel. A ház 16 fő elhelyezésére alkalmas (4 ágyas szobában és a frissen felújított padlástérben pedig 12 ággyal). Az udvaron külön épületben 2 db. angol WC valamint fafűtéses vízmelegítővel két zuhany és 2 mosdó található. Ugyanitt szabadtéri konyha, gáztűzhely, mosogató stb. A házhoz több hektáros kert tartozik, mely az erdőbe torkollik. A környéken nagyudvaros tanyák és kaszálók vannak. Az udvaron lévő csűrben van a nagy rönkfa asztal, itt lesznek a közös étkezések. Egy kicsi, de jól ellátott vegyesbolt kb. 150 m-re található.

Az ellátás svédasztalos reggeli helyi ízekből (8.00-10.00 között), bőséges estebéd (18.00-20.00 között) székely ízekkel.

Az utazást egyénileg kell megoldani, de javasolt telekocsi rendszer a költségek megosztása és a vidám utazás érdekében, esetleg a Flixbus, amely 6790 Ft-os jegyárral szállítja a személyeket a Budapest-Székelyudvarhely közötti távon.

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) közlése nyomán

EMKAlogo

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.