TUDOR ROXÁNA – Ez itt a reklám helye

Néhány héttel ezelőtt interjú-sorozatot indítottunk a Hargita Népe című napilapban, annak internetes felületein. Természetes módon az Élő Székelyföld portálja is közli a későbbiekben ezeknek az interjúknak a szerkesztett, olykor kissé hosszabb és több fotóval ellátott változatát. A Mi, székelyek és román barátaink című beszélgetés-folyamunk valamelyest igyekszik végigkövetni a centenáriumi esztendő eseményeit, s úgy ad hozzá ezt-azt a Románia kebelében eltöltött kilencvenhat esztendőhöz, hogy legyen, lehessen majd utána is némi derű, biztatás, amely belengi a következő esztendőket, ha tetszik: azt a következő száz évet, amelyet együtt, békében, egyetértésben, teljes értékű állampolgárokként, átlátható jogrendszerben és rendezett autonómiák mentén szeretnénk megélni…

Ezidáig megszólaltattuk Tudor Roxána marketing-menedzsert, Popa Ioan Eneida történelem szakos tanárt, Sabin Gherman újságírót. A sorban még számos, a két nép közötti barátság közismert és kevésbé reflektorfényben élő békés ügynöke következik.

Az élet útjai azonban kifürkészhetetlenek: Tudor Roxána sorsa váratlan(?) fordulatot vett, hiszen 2018. május 1-től a Székelyföldön vállalt munkát, s nem is akármilyent, hiszen a Csíki Sör Manufaktúra marketing-igazgatója lett. Ebből az alkalomból készítettünk véle immár kimerítő és részletekre is kitérő interjút, amelynek rövidített és szerkesztett változatát a Hargita Népe 2018. május 8-án megjelent számában olvashatják az érdeklődők.

Az év második felére tervezett kétnyelvű kötet formája most már egyre inkább kezd körvonalazódni lelki szemeink előtt.


Az interjúsorozat, illetve minden ide, A ROMÁNIAI MAGYAROK SZÁZ ÉVE című programhoz kapcsolódó írás – recenzió, dokumentumközlés, beszámoló – a COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY támogatásával valósult meg a 2018. február 1. és november 30. közötti időszakban.

communitas_vizszintes

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.