Gyermekmentő szolgálat fejlesztése – SZÉKELYUDVARHELY

Románia a legelső helyet foglalja el Európában a korai születés miatt történő gyermek elhalálozás területén. Ameddig az országos átlag szerint a korai születések száma miatt bekövetkezett elhalálozás aránya 7,5 ezrelék (az 1.000 élve született gyerekhez viszonyítva), addig ez az érték Hargita megyében 8, Kovászna megyében 7,5 és Bákó megyében 8,2 ezreléket ért el a 2015-ös év folyamán.

Adománygyűjtő kampányt indít a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületével karöltve.

Jelen pillanatban egy koraszülött baba életben maradási esélye, egy fejlett gyermekmentő-szolgáltatás hiányában, jelentősen csökken, amennyiben a fentiekben említett megyékben születik.

A szakszerű ellátás alapvető szükséglete a korszerű orvosi technológia, ennek hiányában a részben vagy teljesen elavult eszközök nagyban rontják a gyermekek túlélési esélyeit. A teljes egészségügyi rendszer sarkalatos pontja, amely kihatással van a székelyudvarhelyi közösségre, az a gyermekmentő-szolgáltatás minőségi biztosítása! Azért, hogy a jelenleg kialakult trendet meg tudjuk fordítani, illetve javítani azt, az SZKA és Udvarhelyszéki Anyák egy adománygyűjtő kampányt kezdeményez, amely keretében minőségi technológiával rendelkező eszközök beszerzését tűzte ki célul. A következő eszközök beszerzése lenne fontos:

  • inkubátor és mobil-inkubátor
  • hallásvizsgáló készülék
  • speciális monitor
  • légzés-segítő készülék

Eszközbeni adományozásból és/vagy pénzbeni támogatások gyűjtéséből kívánják beszerezni ezeket a felszereléseket.

Több lehetőséget is biztosítanak az adománygyűjtésre adománygyűjtő dobozok elhelyezésével.

A következő 10 üzletben találkozhatnak a vásárlók majd az adománygyűjtő dobozokkal: a város központjában, a Harmónia Cukrászdában és a Petry húsüzletben, a Kossuth utcában az AWG gyereküzletben és papír írószer üzletben, a Rákóczi úton a Baby Merc üzletben, az alsó Merkúr üzletben a kulcsmásolónál, a Zseblak Játszóházban és a Fan Courier irodájában. A Tábor negyeben a Réka Patikában, a Bethlen negyedben a Ropharma Gyógyszertárban és a Vidéki Pékség üzletében. Online adományozási lehetőséggel az SZKA adománygyűjtő portálján, az udvarhelyszéki anyák hálózatán keresztül.

Továbbá készülnek SMS-kampánnyal, majd gyermeknapi eseményekkel, az ott történő gyűjtéssel zárják a programot a szervezők.

Az SZKA közlése alapján.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.