Unitárius kórustalálkozó – HOMORÓDALMÁS

Alig egy hónappal a világi homoródmenti énekkarok seregszemléje után, a vallásszabadság 450. évfordulója alkalmából egyetemes unitárius kórustalálkozót tartottak szombaton, április 28-án a homoródalmási unitárius templomban. A 11.00 órától kezdődő esemény során Bálint Benczédi Ferenc püspök szólt az egybegyűltekhez, majd köszöntőt mondott Csete Árpád helyi unitárius lelkész, valamint Tikosi László polgármester is.

szenmihalyi_citerasok
Citerások Székelyszentmihályról

Az “Ujjong az ajkam, ha tenéked zenghet, lelkem is, amelyet megváltottál” mottó jegyében fellépett a sepsiszentgyörgyi Kriza János Unitárius Vegyes Dalárda (karnagy Karácsony Gabriella), az Olthévízi Vegyes Dalárda (karnagy Sylvester Piroska), a Székelykeresztúri Unitárius Egyházközség kórusa (karnagy Tódor Éva), a székelyderzsi Kornis Kata Kórus (karnagy Demeter Sándor Loránd), a Csíkszeredai Unitárius Egyházközség kórusa (karnagy és gitáron kísér Solymosi Alpár), az árkosi Régeni Áron Dalárda, a vargyasi Dávid Ferenc dalárda (karnagy Varga Réka), a Brassói Unitárius Vegyeskar és a Szinkópa (karnagy Kádár Gábor), a szentivánlaborfalvi Laborfalvi Róza Nőszövetség kórusa (karnagy Buzogány-Csoma István), a Gazdag Miklós Polgári Daloskör (karnagy Fehér Orsolya), a felsőrákosi nőegylet kórusa (karnagy Fábricz Emília), a kolozsvári Unisono (karnagy Pusztai Enikő) és a Homoródalmási Dalárda (karnagy Rigó Ildikó). A szünetben a székelyszentmihalyi citerzenekar tovább színesítette a szép programot.

korustalakozo_plakat

“Felemelő érzés volt a homoródalmási templomban végighallgatni a kórusokat, dalköröket, dalárdákat, citerásokat. Isten éltesse sokáig daloló híveinket. Köszönjük a homoródalmásiaknak, hogy szeretettel befogadtak mindnyájunkat” – nyilatkozta Székely Kinga Réka unitárius lelkész, főszervező az eseményt követően.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.