FARKASLAKA – II. Európai Gyógynövény-találkozó

Az Erdélyi Életminőségért Alapítvány 2018. április 27-29. között szervezi meg a II. Európai Gyógynövény-találkozót. Amely az alábbi témákat tárgyalja: a gyógynövények gyógyhatásairól szóló hagyományos tudás, mint szellemi kulturális örökség, megmentése; gyógynövény témájú projektek és azok hozzájárulása a fenntartható vidékfejlesztéshez; az uniós / országos szintű jogi keretek és annak gyakorlati hatása a vidéken élő gyógynövény-szakértőkre, feldogozókra – közölte portálunkkal Pakot Mónika szervező.

pakot
Pakot Mónika – Szabó Károly felvétele

Jelen találkozó folytatni kívánja azt a kezdeményezést, amelyet elsőként Ausztriában szerveztek meg 2012-ben az UNESCO védnöksége alatt. “Célunk összehozni azokat a szervezeteket és intézményeket, amelyek a gyógynövények gyógyhatásaihoz kapcsolódó hagyományos tudást szeretnék feltérképezni, megmenteni és mint szellemi kulturális örökséget beépíteni a fenntartható vidékfejlesztés célkitűzéseibe. Jó példák megismertetése révén serkenteni kívánjuk e témában az együttműködést és a partnerséget. Ugyanakkor fontosnak tartjuk a gyógynövények feldolgozására és használatára vonatkozó kezdeményezések törvényes útját is kitaposni” – írja levelében a szervező.

A résztvevők 17 országból érkeznek: Albánia, Ausztria, Belgium, Franciaország, Grúzia, Görögország, Magyarország, Írország, Koszovó, Málta, Macedónia, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna, Nagy Britannia, Spanyolország és természetesen hazai szervezetek képviselői.

Az esemény a Forum Synergies európai civil szervezettel létrejött partnerségben szervezik. Támogatják Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete, Farkaslaka Önkormányzata, Fondation de France, Fondation Charles Léopold Mayer, Élőszövet Alapítvány.

A konferencia munkálatai a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Házban zajlanak.

pro-lebensqualitaet-erdely.jpg

Életminőségért Alapítvány

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.