Másfél évtized képesszenciája az idei MEDIAWAVE-en

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány meghívására április 27. és május 1. között a Másfél évtized képesszenciája c. dokumentációs kiállítás anyagát az idei Tartóshullám/Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét elnevezésű rendezvényen mutatja be a komáromi Monostori erőd Dunai Bástyájában.

Az elmúlt tizenöt évben megszervezett udvarhelyszéki dokumentarista jellegű fotótáborok válogatott anyagából összeállított kiállítás képei a még meglévő, a múltat idéző épített örökség, használati tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, a táj szépségeinek megörökítése a fotográfia eszközeinek segítségével. Hargita megye községeinek képi ábrázolásai az épület- és szociofotóktól a portrékig, táj- és tárgyfotókig számtalan műfaj, téma fellelhető a felvételeken. A kiállított negyven nagyméretű kép, amelyeket Balázs Ödön, a Forrásközpont fotográfusa válogatott, a környékbeli települések 21. század eleji valóságát, a mindennapok hangulatát mutatják be. Hargita Megye Tanácsa alintézménye számára ez a program kiváló lehetőség arra, hogy egy igencsak jelentős nemzetközi fesztiválon, szélesebb körben bemutassa a Székelyföldet több szempontból megjelenítő válogatott dokumentációs anyagot, amely 2002-2017 között az Orbán Balázs nyomdokain elnevezésű fotótáborokban készült. A Mediawave-en megvalósuló bemutatkozót támogatja Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

A komáromi Monostori erődből a kiállítás anyaga újabb magyarországi helyszínen, a békéscsabai Mezőmegyeren, a IV. Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozó fesztiválprogramjaként kerül bemutatásra.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közlése nyomán.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.