TÁNCHÁZAK támogatása

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa idén is partnerként segíti a Hargita megyében heti rendszerességgel működő táncházakat, amelyeken tánc-, illetve népdaloktatás folyik felnőttek és gyerekek részére. Cél a néptáncoktatás népszerűsítése és a táncházak felkarolása.

Szeki_Tanchaz

Azon néptánccsoportok jelentkezését várják, amelyek heti rendszerességgel szervezik meg településeiken a fent említett módon a táncházakat.

A sikeres együttműködés érdekében kérik, készítsenek tevékenységi beszámolót, és mellékeljék a 2017-ben már működő táncházuk programját, valamint azt, hogy hogyan próbálják megszervezni és népszerűsíteni a néptáncoktatást helyi szinten.

Beszámolóikat küldjék az alábbi e-mail-címre: office@hagyomany.ro, vagy személyesen a Székelyudvarhelyen működő Forrásközpont címére: 1918. december 1. út 9. szám, II. emelet.

TanchazBannerTHE.jpg

Jelen felhívás a 2018. április 20. és június 30. között megvalósuló táncházszervező tevékenységre vonatkozik. Beküldési határidő: 2018. április 18., szerda, 14.00 óra.

Ez a felvétel a Forrás Banda által szervezett korábbi fesztiválon készült; kalotaszegi legényes és szapora (2010) – Forrás Banda’s impromptu jam session with friends, fans and Kisbetyárok at the Northwest Folklife Festival performers’ lounge. Seattle Center, Seattle, WA.

A fotók az Amerikai Egyesült Államokban működő, változó felállásban – erdélyi és magyarországi népzenét – játszó Forrás Banda és az általuk fenntartott táncház honlapjáról valók. 

forras_banda

www.forrasbanda.com

A Forrásközpont közlése nyomán

www.folkradio.hu

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.