Minority SafePack – utolsó nap – FRISSÍTVE!

Ma, április 3-án 23.59 órakor zárul a Minority SafePack – Európai védelmet jogainknak kezdeményezés aláírásgyűjtése. Az alábbiakban változtatások nélkül közöljük az RMDSZ és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának közleményét.

Európa több mint 1 millió polgára az RMDSZ és a FUEN által indított európai polgári kezdeményezés támogatásával világosan kifejezte: az őshonos kisebbségek jogait nemcsak Romániában, de az Európai Unióban is rendezni kell. Köszönet illet mindenkit, aki csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, és mellettünk volt küzdelmünkben. Ma éjfélig még alá lehet írni a kezdeményezést. Az 1 millió aláírás bár összegyűlt, most még nem dőlhetünk hátra, csak magunkban bízhatunk!

A következő órákban is azon leszünk, hogy a kellemetlen meglepetéseket megelőzzük. A már meglévő közel 1.150.000 aláírás mellé további 50 ezret akarunk összegyűjteni. Ehhez kérjük közösségünk támogatását.

Aki még nem írta alá, az megteheti a www.jogaink.eu honlapon. De az is segíthet, aki már aláírta. Biztassuk közösen családtagjainkat, barátainkat, hogy ők is tegyék meg!

Most minden megosztás, minden e-mail és telefonhívás sokat segít! Ez az utolsó nap, és az utolsó lehetőség! Ne szalasszuk el!

FRISSÍTVE (1.)

Olaszország a 11. uniós tagállam, ahol kigyűlt a Minority SafePack európai kisebbségügyi polgári kezdeményezés kvótája.

A kezdeményezők által létrehozott honlap számlálója szerint kedden délben Olaszországból 59 320-an írták alá az MSPI-t, a minimális kvóta 54 750.

A dél-európai Olaszország révbe érése több szempontból is jelentős az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) számára. Elsősorban azért, mert Olaszország az első és egyetlen az Európai Unió alapító tagállamai közül, ahol kigyűlt a kvóta. Másodszorban azért mert közel 60 milliós lakosságával Olaszország a legnagyobb EU-tagállam, amely „kizöldült”. Harmadsorban pedig azért, mert a példaértékű autonómiával rendelkező Dél-Tirolnak ezzel sikerült szolidaritásból is példát mutatnia.

A végeredményt április 4-én, 11.00 órakor tudhatjuk meg.

Forrás: RMDSZ.ro, MTI

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.