ÖSSZEGYŰLT AZ 1 MILLIÓ!

Csütörtökön, március 29-én, a déli órákban átlépte az 1 millió támogató aláírást az őshonos nemzeti kisebbségeket segítő Európai Állampolgári Kezdeményezés, a nemzetközi porondon Minority SafePack néven ismert projekt. A hivatalos bejegyzést jegyző, az Európai Bizottság által működtetett honlap adatai szerint jelenleg online 671.793 aláírás szerepel a nyilvántartásban. Ezt a számot, ha összeadjuk a Minority Safepack Initiative (MSPI) hivatalos holnapján szereplő 338.934 papíralapú támogató aláírással, akkor ez összesen 1.010.727 – közölte elsőként a hírt – Vincze Lórántra, a FUEN-elnökére hivatkozva – a Kolozsvári Rádió.

Nyilvánvaló, hogy ez a szám egyelőre csak becslésnek számít. A valós végeredményt majd egy április 4-én tartandó sajtótájékoztatón fogják bejelenti a páneurópai kisebbség- és jogvédelmi szervezet tisztségviselői.

Vannak még aláírási “erőtartalékok” az Európai Unió őshonos kisebbségeiben, reméljük, hogy a húsvéti ünnepek alatt ez a szám tovább növekszik, hiszen lehet számítani némi hibaszázalékra, hiszen lehetnek érvénytelenek aláírási ívek is. Az is igaz, hogy a papíralapú adatlapokat még nem sikerült minden országban összesíteni.

Lesz ez még több is! Akár 1,2 M fölé is feljuthatunk. ITT lehet április 3-ig aláírni.

Aki még nem tette meg, írjon alá, és kérje meg erre barátait és ismerőseit is!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.