Benedek Elek meséi SZENTÁBRAHÁMON

A szentábrahámi kultúrotthonban lépnek színre a környékbeli települések – Kobátfalva, Siménfalva, Rugonfalva, Nagygalambfalva, Székelykeresztúr, Újszékely, Alsóboldogfalva, Szenterzsébet, Kissolymos, Nagysolymos, Csekefalva, Szentábrahám, Gagy, Martonos, Etéd, Kőrispatak és Kápolnásfalu – iskolás mesemondói 2018. március 28-án, szerdán.

szentabr mese
Archív felvétel a 2017-es versenyről

A Benedek Elekről elnevezett vetélkedő szervezői a szentábrahámi Benedek Elek Általános Iskola és a Szentábrahámi Benedek Elek Alapítvány, partnerségben Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal.
A rendezvény szerdán 9 órakor kezdődik Szőcs Enikő iskolaigazgató megnyitóbeszédével és Simó Dezső polgármester köszöntőjével. A szervezők idén Bruno Bettelheim gondolatát választották mottóul: „A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.” A versenyzők korosztályonként lépnek fel, az érdeklődők a szentábrahámi iskola néptánc- és gitárcsoportjának műsorát láthatják a szünetekben. A huszonnegyedik mesemondó verseny a megye legrégibb ilyen rendezvényei közé tartozik.

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.