SZAMOSÚJVÁR – Munkalátogatás a Téka Alapítványnál

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerségben a szamosújvári Téka Alapítvánnyal március 22-én, csütörtökön a megye határain kívül szervez kötetbemutatót, az Összetartozunk elnevezésű megyei közösségépítő programot is felkarolva. A mezőségi kulturális program kiegészül a Forrásközpont képviselőinek somkeréki és szamosújvári látogatásával és tapasztalatcseréjével.
Útban Szamosújvár fele a Forrásközpont képviselői megnézik a Beszterce-Naszód megyei településen, Somkeréken a református templomot, amelyről 2017-ben népszerűsítő kiadványt és képeslapgyűjteményt adott ki az intézmény. Szamosújváron a könyvbemutatót megelőzően Felszegi Imre somkeréki református lelkész vezetésével a Hargita megyei kulturális szakemberek megtekintik a központban levő örmény katolikus templomot, a város jellegzetes örmény épületeit, a híres alföldi betyár, Rózsa Sándor sírját, Mezőség egyik legmodernebb iskolai épületét, a Téka Alapítvány által működtetett Szamosújvári Magyar Tannyelvű Elméleti Líceumot.

17.00 órától a szamosújvári Téka Alapítvány konferenciatermében a Hagyományőrzési Központ kiadványait Felszegi Imre somkeréki református lelkész és az intézmény két munkatársa P. Buzogány Árpád és dr. Salló Szilárd mutatják be.

Kiadvanybem plakat Szamosújvár 2018_A3.jpg

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont az utóbbi három évben a következő köteteket adta ki: A somkeréki református templom – képeslapgyűjtemény és bemutató füzet, Szent László emlékhelyei Hargita megyében – képeslapgyűjtemény,, Több szem többet lát – tanulmánykötet, Falinaptár Haáz Ferenc Rezső rajzaival, Az élet íze – tanulmánykötet, P. Buzogány Árpád – Salló Szilárd: Hagyományos életmód a mindennapokban – tanulmánykötet, Székely jelképek pecséten, címerben – tanulmánykötet, A székelység története – kézikönyv, Orbán Balázs szemével 2010–2013 és Másfél évtized képesszeciája – fotóalbumok, Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein – képeslapgyűjtemény, Havasok üzenete – Jakab György farkaslaki csont és faszobrász munkáinak és verseinek bemutatása, Tamási Áron nyomában Farkaslakán – Tamási Áron születésének 120. évfordulója alkalmából készült képes kiadvány.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak az utóbbi három év kiadványainak szamosújvári bemutatójára!

A Forrásközpont közlése nyomán!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.