ABÁSFALVA ébresztése

Pár nappal ezelőtt jeleztük, hogy több alkalommal is jártunk ebben a Nagy-Homoród-mentén elhelyezkedő faluban, amely egy kisebb újjászületésre készült a magyar nemzet születésnapja, március 15-e megünneplése alkalmából. Ha megvan a kellő akarat és a mostani szervezők, illetve a partnerek, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a helyi közbirtokosság és az unitárius egyházközség képviselői kitartanak, akkor Abásfalván beszélhetünk a jövőről.

hatszegi2
Hátszegi Csaba felvételei

Egyébként épp ebben az időszakban, amikor az ünnepre készültek a helyiek, Csíkban aláírták a Homoródszentmárton-Homoródkeményfalva közti megyei út modernizálási szerződését – úgyhogy hamarosan aszfalton járhatunk, ami újabb esélyt biztosít a helyieknek. Ehhez az új kezdethez kiváló alkalom volt a százhetven évvel ezelőtti márciusra való emlékezés.

hatszegi3

hatszegi

A következő állomás aztán a falunap lesz: idén augusztus 25-én tartják, amikorra új programokkal készülnek és hazavárják az elszármazottakat is.

Úgyhogy akkor ismét idelátogatunk. A szerencsés viszontlátás reményében – nyilván…

hatszegi4

Most készült riportunkat a Hargita Népe hasábjain olvashatják a március 19-i lapszámban, illetve a napilap portálján. Tovább

hatszegi5

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.