SZÉP DOMOKOS ANNA – táncjáték

“Immáron 100 éve, hogy a nagy háborúnak lecsengtek az utolsó akkordjai. A nagy világromlásra és Tamási Áron születésének 120. évfordulójára emlékezünk táncjátékunkkal. A háború szörnyűségére egy fiatal lány szenvedésein és bekövetkező tragédiáján keresztül reflektálunk a székely balladavilág és a hagyományos felcsíki tánc és zenei nyelv eszközeivel.

DSC04186
László Csaba rendező-koreográfus – Fotó: Simó Márton

A szerelem misztériuma az, hogy két tökételesen más emberi lény, a férfi és a nő találkozik és válik eggyé. Az igaz, hogy a szerelmek mindig a mennyben köttetnek és nincs az a földi hatóság, amely ezt szétválaszthatná. Ezért történik az, hogy mi gyarlók beavatkozunk, s e szerelmek tragédiákkal végződnek. Rómeó és Júlia, Héloise és Abélard történetei a példák a világirodalomban, a miénkben a Szép Domokos Annáé és katona szeretőjéé vagy Kádár Katáé és Miklós úrfié” – írja az előadásról László Csaba rendező-koreográfus.

Előadók: Koszta Krisztina (Szép Domokos Anna), Hajdó Árpád (Szép Domokos Anna szerelme), Antal Katalin (Anya), Fülöp Csaba (Fekete madár), Antal József (Példa kísértet). A tánckar tagjai: Antal József, Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Lóránt, Kerekes Szendike, Sipos Réka.

Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs. A hangfelvételen zenélnek: Molnár Szabolcs, Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György, Sándor Csaba. Közreműködik: Márdirosz Ágnes színművésznő. A díszlet és a jelmez: Breteanu Cristina munkája. Koreográfusként közreműködik: Lőrincz Hortenzia. A film- és fényeffektusok összeállítója: László Barna fotográfus-filmrendező.

A Szép Domokos Anna című táncjátékot az Udvarhely Néptáncműhely társulata 2018. március 13-án. 19.00 órától kezdődően játssza a Művelődési Ház nagytermében.

Udvarhely_uj

Művelődési Ház Székelyudvarhely

Tamási Áron u. 12.

Élő Székelyföld Munkacsoport   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.